Областният управител на Пловдив д-р инж. Илия Зюмбилев започна поредица

...
Областният управител на Пловдив д-р инж. Илия Зюмбилев започна поредица
Коментари Харесай

Областният привика шефове на държавни фирми

Областният шеф на Пловдив доктор инж. Илия Зюмбилев стартира поредност от срещи с ръководителите на държавните институции и сдружения на територията на Пловдив.

Една от първите му срещи беше с ръководителите на Регионална инспекция за опазване на околната среда Ивайло Йотков, на Басейнова дирекция „ Източнобеломорски регион “ Васил Узунов, „ ВиК-Пловдив “ инж. Огнян Кулишев и на „ Напоителни системи “ – клон Марица инж. Костадин Чолаков. В срещата участваха също заместител регионалните шефове Атанас Ташков и Димитър Добрев и специалисти от регионална администрация.

„ Целта на срещата беше да се срещнем с проблемите и дилемите, които стоят пред четиримата ръководители и да установим взаимоотношение по значимите планове. Същото по този начин да обсъдим главните задания на институциите през летния сезон “, разяснява регионалният шеф. Той акцентира, че с неговия екип ще работят интензивно с институциите на районно равнище и ще спомагат за връзката с държавното управление.

Една от значимите тематики, които бяха разисквани на срещата бе реализацията на огромния план за доизграждане и реорганизация на ВиК-системите на територията на общините Пловдив, Карлово, Хисаря, Асеновград, Първомай и Стамболийски.

„ Имаме известни усложнения, изключително при реализирането на капиталовата ни стратегия по създаване на нови мрежи и пречиствателни уреди в общините, само че на никое място нямаме закъснение в периодите, включително и в Пловдив “, изясни инж. Кулишев. По думите му съвсем завършват дейностите в сектора от ул. „ Модър “ до Коматевско шосе по плана създаване на Южния обходен колектор. „ Имаме единствено довършителни работи и строителите на бъдещия подлез към този момент имат фронт за работа “, добави инж. Кулишев. По думите му най-натоварена е работата по бул. „ Ал. Стамболийски “. Обектът е разграничен на пет стадия като се затваря единствено по един по един секторите, с цел да не се блокира изцяло придвижването по булеварда.

„ Ще апелираме санкцията от 20 млн. лева по плана за Южния обходен колектор на всички инстанции “, съобщи инж. Кулишев в отговор на въпрос на регионалния шеф какви дейности са подхванати по наложената тежка глоба от Управляващият орган на Оперативна програма „ Околна среда “ за нередности при избора на реализатор на публичната поръчка за 80 млн. лв.. Той акцентира, че търгът е извършен по времето на неговия предходник, само че сдружението няма да се откаже да отбрани правата си на всички правосъдни инстанции.

Васил Узунов разяснява, че главен приоритет на „ Басейнова дирекция “ сега е напредването на документите на общините, които извършват планове и които се съгласуват с ръководената от него институция. „ Работим в съкратени периоди, с цел да не се попречва осъществяването на обектите, които са с висока социална значителност “, акцентира Васил Узунов и напомни, че Басейнова дирекция „ Източнобеломорски регион “ дава отговор в своето направление за 92 общини.

„ Напоителни системи “ са главно ангажирани с напоителната акция, само че не престават да работят и по почистването и укрепването на коритото на р. Стряма край с. Трилистник. Очаква се работата там да завърши до края на месец август.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР