Областният управител на Плевен Мирослав Петров обяви бедствено положение в

...
Областният управител на Плевен Мирослав Петров обяви бедствено положение в
Коментари Харесай

Бедствено положение и в Плевенско заради чумата по свинете

Областният шеф на Плевен Мирослав Петров разгласи бедствено състояние в област Плевен поради огнищата на африканска чума по свинете в почтени стопанства в общините Гулянци, Никопол, Левски и Белене. Това оповестиха от пресцентъра на Областната администрация.
Бедственото състояние влиза в действие от 24 юли и ще продължи до 31 юли 2019 година, предава БГНЕС. При нужда срокът може да бъде продължен. Ръководител на интервенциите ще бъде шефът на ОДБХ - Плевен доктор Иван Йорданов.
В заповедта си регионалният шеф разпорежда органите на ОДБХ-Плевен да провеждат координацията, взаимоотношението и осъществяването на дейностите, свързани с евтаназиране на животните в засегнатите зони. ОД на Министерство на вътрешните работи да провежда защитата на всички входно-изходни пътища на обитаемоте места, където има регистрирани огнища на болест и да подкрепя ОДБХ с информация за съществуване на прасета в дворовете на стопани в обитаемоте места. Ще оказват помощ и от пожарната в Плевен. При потребност ще се употребяват хора и техника на министерството на защитата и военните формирования на територията на региона.
Областният шеф разпорежда кметовете на обитаемоте места да оказват цялостно подпомагане.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР