Областният управител на Пазарджик Трендафил Величков оспорва пред Административния съд

...
Областният управител на Пазарджик Трендафил Величков оспорва пред Административния съд
Коментари Харесай

Областният на Пазарджик обжалва смяната на управителя на болницата във Велинград

Областният шеф на Пазарджик Трендафил Величков оспорва пред Административния съд решението за освобождение на шефа на Общинската болница във Велинград доктор Данчо Гурдев с искане то да бъде анулирано като незаконосъобразно.

Припомняме, че решението на Общинския съвет във Велинград бе върнато от Величков за ново гласоподаване. То трябваше да се случи на 16 март, само че заради липса на кворум свиканата на тази дата изключителна сесия не се е състояла.

По закон върнатият акт може да бъде оспорен пред съда в 7-дневен период, в случай че Общинският съвет не се произнесе по него в същия период.

В Областната администрация са подадени две тъжби против освобождението на шефа от група общински съветници. Според тях двама от сътрудниците им - Тодор Ушев и Костадин Паунов, е трябвало да си създадат самоотвод поради спор на ползи, само че вместо това са взели участие в гласуването. Те са свързани с конкурентно частно лечебно заведение, подозирано в интерес да приватизира публичната болница - Тодор Ушев е настоящ шеф на МБАЛ „ Здраве-Велинград “ ЕООД, а Костадин Паунов е настоящ шеф на частното „ ДКЦ 1 Велинград “ ЕООД.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР