Областният управител на област Ловеч Светослав Славчев е разпоредил изземане

...
Областният управител на област Ловеч Светослав Славчев е разпоредил изземане
Коментари Харесай

Областният управител на област Ловеч разпореди изземване на имот край язовир „Сопот“



Областният шеф на област Ловеч Светослав Славчев е разпоредил изземане на непозволено превзет държавен парцел край язовир „ Сопот “. Предстои и инспекция на всички останали обекти, ситуирани на брега на язовира.

Имотът е  с повърхност един декар в чашката на  водоема, в землището на село Голяма Желязна. Там е ситуиран екипиран с електрическа енергия фургон и са построени паянтови постройки.

По казуса е формирана кореспонденция, има мнение на Министерството на земеделието храните и горите, на което е възложен за ръководство язовир „ Сопот “. Издадено е и разпореждане на Районна прокуратура – Ловеч, която разпорежда на регионалния шеф да извърши инспекция на фактическото положение и да предприеме дейности по освобождение на парцела. Проверката на регионалната администрация от юни тази година открива, че парцелът се употребява не по предопределение и се държи без правно съображение.

Доброволното осъществяване на заповедта на Светослав Славчев е със период до 10 ч. на 23 август. В противоположен случай ще се пристъпи към наложително осъществяване, за което е назначена и нарочна комисия.

Заповедта е изпратена на ползвателя на парцела, на община Троян, Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи – Ловеч, Министерството на земеделието, храните и горите, както и на Централната рибоопазваща организация – Стара Загора, сезирала прокуратурата за нарушаването.

Заповедта може да бъде обжалвана пред Административен съд – Ловеч.

Предстоят нови инспекции по фактическото положение на останалите държавни парцели край язовир Сопот и при констатиране на сходни нарушавания, ще се пристъпи още веднъж към принудително  унищожаване на противозаконните постройки.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР