Областният управител на Кюстендил свика спешно обсъждане на проблема с

...
Областният управител на Кюстендил свика спешно обсъждане на проблема с
Коментари Харесай

Обсъждат тежкото състояние на водопроводите в Кюстендилско

Областният шеф на Кюстендил свика незабавно разискване на казуса с водопроводите в общините в района.

Предстои незабавна среща по тежкото положение на довеждащите водопроводи за множеството от 9-те общини в Кюстендилския район, сподели регионалният шеф инж. Александър Пандурски. Ще вземат участие и шефът на ВиК холдинга Илиян Илиев и специалисти от ведомството.

Довеждащият тръбопровод и за регионалния град и за още няколко от общините са в тежко положение, а най-зле е обстановката с водопровода за миньорския Бобов дол, където от честите повреди се губи до 70  процента от водата. Проблеми имат и общините Кочериново и Бобошево. Областният шеф инж. Пандурски за обстановката:

" Довеждащите водопроводи изключително и за самия Кюстендил са в трагично положение. Да не приказваме това, което е за Бобов дол от Самораново или пък за Кочериново и Бобошево от Рилския.  Нещата са доста трагични, могат да се оправят, само че изискват старания. След 6-и ще пристигна шефа на ВиК холдинга инж. Илиян Илиев и ще дискутираме съответно въпросите, свързани със започване на ремонтите на основните довеждащи водопроводи, тъй като те са от 70-те години на предишния век. По тях не е работено, не е правено, всичко е единствено някакви кръпки. Кюстендил има вода единствено поради това, че понижава популацията, а не поради нещо друго ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР