Областният управител на Хасково Катя Панева е изпратила писмо до

...
Областният управител на Хасково Катя Панева е изпратила писмо до
Коментари Харесай

Непроведени обществени поръчки за транспортната схема в община Хасково

Областният шеф на Хасково Катя Панева е изпратила писмо до прокуратурата и способените институции с молба да извършат инспекции на община Хасково. Причините са непроведени публични поръчки за транспортната скица и публичния транспорт на пасажери в града.

Да бъде тествана Община Хасково от всички институции, в това число и от прокуратурата е поради непроведените публични поръчки за превоза от близо пет години.

През 2017 година са изтекли договорите за публичен транспорт на пасажери по всички линии от общинската, регионалната и републиканската транспортна скица.

Кметът на Хасково Станислав Дечев изясни, че неналичието на съгласуването сред компаниите и институциите е причина за провалените публични поръчки:

" Законодателят е планувал координиране с всички републикански, координиране с компаниите, координиране с кметовете на общини, координиране с страната и това координиране би трябвало да се реализира в границите на шест месеца, в които шест месеца да бъде извършена и публичната поръчка. Обикновено това нещо се случва за повече от шест месеца и още веднъж се изпада в догадка дали са били съгласувани по легален ред "

Областният шеф на Хасково Катя Панева приема по този начин наречената незабавна мярка, планувана в такива случаи, и удължава периода с четири месеца, с цел да има време за провеждането на законна процедура.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР