Областният управител на Бургас Мария Нейкова е подписала договор за

...
Областният управител на Бургас Мария Нейкова е подписала договор за
Коментари Харесай

Защо областната управителка на Бургас е подписала скандален договор за поставяне на бунгала край плаж „Зеленко“ в Царево?

Областният шеф на Бургас Мария Нейкова е подписала контракт за слагане на 6 броя бунгала в държавен парцел, ситуиран в директно зад плаж „ Зеленкото “ в кв. „ Василико “ в Царево . Това разкри общественикът Емил Пейчев пред Искра.бг , уточнявайки, че процедурата е стартирала, до момента в който губернатор е бил Вълчо Чолаков /2014-2021/, само че договорът е бил подписан от Нейкова с концесионера на плажа в интервала 2017-2022 година против смешната сума от 572 лв. на месец .

„ В момента няма подписан контракт за концесия. Търгът ще бъде на 12 април в постройката на Министерството на туризма, което ще бъде огромен проблем за останалите участници в него. Защото даже и да вземат плажа, поставените зад него обекти ще основават проблеми. По принцип, когато се пуска сходна процедура за концесия, би следвало самият плаж да е изчистен от сходни обекти, само че такива към този момент има – съществува заведение, което е на същия притежател, който беше концесионер доникъде на предишното лято. Сега желае да сложи и бунгала. “

Според Пейчев, Нейкова е имала цялостното съображение да не подпише контракта за бунгалата и изясни за какво:

„ Въпросният концесионер беше построил върху държавния парцел тераса, която ползваше като част от заведението си. Имаше заповед от Областна администрация да бъде отстранена и в средата на лятото, при започване на август, тази тераса беше съборена. Това си е съображение, че има нарушение на контракта и той да бъде преустановен. “

Общественикът твърди, че, е сложено лице на концесионера и действително той стои зад него.

„ На Мария Нейкова не й прави чест това, което действително прави. Вероятно даде крачка обратно и приключи процедурата, обвързвана с слагането на заведение върху скалите, поради огромния обществен и публичен отзив. Но при този случай и тази процедура, договорът е бил осъществен през лятото, когато никой не се занимава да гледа действително какво е оповестила Областна администрация и поради това евентуално предходният концесионер е спечелил търга, в случай че е имало подобен и договорът е бил подписан. “

Позовавайки се на Закона за достъп до социална информация , общественикът е подал в Областна администрация-Бургас искане да му се дават договорът, схемата за слагане, както и всички налични документи, свързани с търга.

Пейчев упорства регионалният шеф да вземе ограничения в противоположен случай ще се направи всичко належащо този контракт да не бъде осъществен , тъй като срещу него са се оповестили всички поданици и посетители на Царево, включително и притежателите на ваканционни парцели.

„ Хората са подготвени даже и на гражданско непокорство единствено и единствено това да не се случи, тъй като плажът, който е към 100-150 метра неслучайно го назоваваме „ Зеленкото “ – линията му граничи със зелена полянка и той желае навръх нея, която е с 5-6 метра широчина, да сложи тези бунгала. Така визията на целия този плаж ще отиде в канала. “ , разяснява още той.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР