Областният управител инж. Маринчо Христов взе участие във възпоменателната церемония

...
Областният управител инж. Маринчо Христов взе участие във възпоменателната церемония
Коментари Харесай

Областният управител инж. Маринчо Христов участва в церемонията по повод 151-годишнината от гибелта на Апостола

Областният шеф инж. Маринчо Христов взе присъединяване във възпоменателната гала във връзка 151-годишнината от гибелта на Апостола, която се състоя по-рано през днешния ден в Сливен. По традиция ритуалът се организира пред бюст-паметника на Васил Левски, намиращ се на едноименния площад в центъра на града.

„ Колкото повече се научава за живота на Левски, толкоз по-голям става ореолът му. И през днешния ден той е източник на национална горделивост и самочувствие на всички българи “ сподели в словото си кметът Стефан Радев пред десетките жители, пристигнали да почетат паметта на Дякона.

От името на младежите на гр. Сливен, слово произнесе и Димитър Митев-секретар на Младежки общински съвет към Младежки дом-Сливен.

" Днес сме тук, с цел да почетем паметта на Васил Левски и да се обвържем още веднъж с идеалите, за които той толкоз мощно се бореше. Левски живее в нас и дано пренесем неговия заветен огън в бъдещето " сподели младият секретар.

В края на ритуала, в символ на респект пред делото на националния воин венци и цветя сервираха регионалният шеф, кметът на Община Сливен, народни представители от сливенски изборен регион, ръководителят на Общинския съвет, общински съветници, ръководителите на районните структури на Министерство на вътрешните работи и МОН и от командира на военния гарнизон. Цветя бяха поднесени още от името на Сливенска митрополия, младежкия общински съвет към Младежки дом-Сливен, от сливенските културни институти, военно-патриотичните съюзи, исторически сдружения, цивилен сдружения, политически партии, локални учебни заведения и доста жители.

Организатори на тазгодишната гала са Община Сливен, Сливенска митрополия, Центъра за подготовка на експерти и Профилирана природо-математическа гимназия „ Добри Чинтулов “.

Град Сливен е директно обвързван с делото на Васил Левски. През декември 1870 година тук е учреден скришен революционен комитет с ръководител Сава Райнов, на който Левски става чест посетител превдварително решен като търговец – абаджия под името Никола Рангелов от Битоля,а негови обичани песни стават революционните стихове на сливналията Добри Чинтулов.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР