Областният координатор на ГЕРБ в Пловдив област Георги Мараджиев подготвя

...
Областният координатор на ГЕРБ в Пловдив област Георги Мараджиев подготвя
Коментари Харесай

Винят кандидата на ИТН за 17 РИК, че харчил пари за командир...

Областният координатор на ГЕРБ в Пловдив област Георги Мараджиев приготвя сигнал до ЦИК против претендента на Има Такъв Народ за ръководител на 17 РИК Кристиан Гьошев.

Според Мараджиев, индивидът на Слави Трифонов постоянно отсъства от съвещанията на комисията на предходните парламентарни избори и осребрява пари за командировъчни, тъй като е показал адресна регистрация в курорта Свети Влас.

" За първи път сме изправени пред невиждан избор 2 в 1 за народни представители, президент и вицепрезидент. Организирането и провеждането на два избора е извънредно комплицирана и виновна задача и не би трябвало да е място за опити.

Очевидно е, че би трябвало да се заложи на опита, знанията и уменията, в случай че желаеме да проведем обикновено изборния развой ", безапелационен е координаторът на ГЕРБ в Пловдив област.

Всички бяхме очевидци на опита с ръководителя на РИК при предходните избори и осъществения избирателен развой. Слабата оценка не е единствено наша, а и на политическата мощ издигнала предният ръководител на РИК, които анализирайки активността му понастоящем не го оферират за този пост, заключи Георги Мараджиев.

Именно поради това от ГЕРБ-СДС изрично упорстват 17 РИК да бъде управлявана от Дарина Тодорова. Тя е юрист с 12-годишен опит.

" Казаното от Мараджиев не отговоря на истината и ще потвърдя това с документи ". От Областна администрация са ми изплатили 40 лева и те не са за Св. Влас, а за разнасяне на изборни бумаги до Садово и Първомай ", разяснява пред " Марица " Кристиан Гьошев и изпрати скрийншот от документа. Той удостовери, че има апартамент в Св. Влас и тъй като му се налагало да прави ремонт лятото, си преместил адреса там. " Но решението на ЦИК гласи, че ти заплащат командировъчни, в случай че актуалният и непрекъснат адрес са там, а моят непрекъснат адрес е в Пловдив ", сподели Гьошев и добави, че е предявил искания за командировъчни до Св. Влас, само че те не са му били платени, защото има решение на ЦИК, че не му се поставят.

По обвиняването за отсъствие на съвещания, Гьошев разяснява, че е имал отсъствия, само че не и 10 дни, както е по закон. Той не изиска да влиза в неприсъствен спор по отношение на настояването на ГЕРБ-СДС 17 РИК да бъде управлявана от Дарина Тодорова. Гьошев изясни, че тя е била в автентичен болничен и РИК е работила 1 месец без един член. През това време от ГЕРБ-СДС не предложили различен човек, напомни Гьошев за предишните избори.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР