Областните управители на Велико Търново и Хасково настояват за извънредни

...
Областните управители на Велико Търново и Хасково настояват за извънредни
Коментари Харесай

Във Велико Търново и в Хасково обсъждат прием на бежанци от Украйна

Областните шефове на Велико Търново и Хасково упорстват за изключителни сесии на общинските препоръки, на които да бъдат разисквани опциите за даване на запаси за приемане на бежанци от Украйна.

На изключителните сесии на общинските препоръки в най-спешен проект да се разиска какви активи – общински жилища и други здания, може да бъдат предоставени за банкет на българите и украинците, търсещи протекция в България от военните дейности в Украйна, уточни регионалният шеф на Велико Търново Людмила Илиева:

„ Каква е опцията за по-нататъшно застраховане на пребиваването на тези бежанци на територията в страната? Да окажем оптималната поддръжка на тези бедстващи жители “.

Областни шефове са упълномощили изследване на държавния сграден фонд, който може да одобри бежанци от Украйна, само че опциите са малко. Не е вероятен банкет в бежанските центрове, разяснява регионалният шеф на Хасково Катя Панева:

„ Двата центъра, които са на нашата територия, са от затворен вид. Там не може да се одобряват тъкмо такива бежанци, там е  малко по-специфично. В Харманли е претъпкан потенциалът му. Ние по тази причина насочваме запитване към общините вероятно за такива бази, където да бъдат настанени “.   
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР