Областните дирекции по безопасност на храните в Бургас, Варна и

...
Областните дирекции по безопасност на храните в Бургас, Варна и
Коментари Харесай

Започва засилен контрол в обектите за търговия с храни и all inclusive хотелите

Областните дирекции по сигурност на храните в Бургас, Варна и Добрич реализират засилен надзор в обектите за търговия с храни и публично хранене до 15 септември 2023 година, по отношение на летния туристически сезон. Проверяват се обекти за търговия на дребно с храни, преносими, краткотрайни и сезонни обекти, обекти с активност кетъринг, заведения за публично хранене, включително и такива намиращи се на територията на хотелски комплекси, туристически обекти предлагащи услугата " all inclusive " и други.

Инспекторите ще наблюдават за произхода и вярното предпазване на първични материали и храни, периодите на съхранението им, съблюдаване на условията за даване информацията за храните на потребителите, вярно етикетиране и други. Ще се подчертава на правилното етикетиране на предлаганите млечни артикули в проверяваните обекти.

Контролът обгръща също обезпечаването и спазването на условията за висока хигиена при приготвянето и предлагането на храна, съществуване на заверени персонални здравни книжки на личния състав и други.

При нужда Областните дирекции ще правят и взаимни инспекции с други способени институции, като районните подразделения на РЗИ, КЗП, Национална агенция за приходите и Министерство на вътрешните работи.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР