ОБЛАСТНАТА УПРАВА И ОБЩИНАТА СА СЪОРГАНИЗАТОРИВъзможностите за по-тясно сътрудничество в

...
ОБЛАСТНАТА УПРАВА И ОБЩИНАТА СА СЪОРГАНИЗАТОРИВъзможностите за по-тясно сътрудничество в
Коментари Харесай

В Русе започват тържествата по случай 143-ата годишнина от основаването на ВМС

ОБЛАСТНАТА УПРАВА И ОБЩИНАТА СА СЪОРГАНИЗАТОРИ

Възможностите за по-тясно съдействие в областта на културата сред Областната администрация в Русе и Военноморските сили /ВМС/ ще обсъдят на следващия ден Анатоли Станев и контраадмирал Кирил Михайлов. Фокусът на срещата ще бъде подложен върху провеждането на взаимни събития, като най-вероятно по време на диалозите ще бъде издигнат и въпроса по отношение на положението и нуждата от възможен предстоящ ремонт на Паметника на моряка в крайдунавския град. Припомняме, че той попада в регистъра на военните монументи в района дружно с още 94 монумента и паметни плочи в Русенско.

От командването на Военноморски сили плануват още среща с кмета на Община Русе Пенчо Милков, както и осъществяване на взаимна конференция от 16.30 часа в Кръглата зала на Общината. На нея ще бъдат отличени и трима военнослужещи от състава на флота. Те ще получат грамота от регионалния шеф Анатоли Станев, както и награда от кмета Милков.

Два часа по-късно от 18.30 часа ще се организира боен обред по полагане на венци и цветя пред Паметника на моряка. От 20.00 часа жителите и гостите на Русе ще могат да се насладят на спектакъла „ Вълни “ на Представителния духов оркестър на Военноморски сили. Събитието ще се организира на площада пред постройката на Областна и Общинска администрация, като и двете институции подкрепят реализирането на самодейността, отдадена на 143-ата годишнина от основаването на Военноморските сили. По традиция годишно тържествата стартират от Русе, люлката на родното военно морячество. През цялата последваща седмица се плануват разнородни начинания, ориентирани към дребни и огромни, като те ще се проведат във Варна и Бургас. Сред тях са дни на отворените порти, изложения, концерти и спартакиада по морски спортове. Кулминацията на честванията ще бъде другата неделя във Варна, където от 09.00 часа на Морската гара ще се организира обред по тържествено повдигане на флаговете на корабите от състава на Военноморските сили на Република България. Минути по-късно ще се състои и боен обред по заграбване на първо офицерско звание на випускниците на ВВМУ„ Н. Й. Вапцаров ”.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР