Областната болница Д-р Стефан Черкезов във Велико Търново води преговори

...
Областната болница Д-р Стефан Черкезов във Велико Търново води преговори
Коментари Харесай

Областната болница във Велико Търново иска да възстанови хеликоптерната си площадка

Областната болница " Д-р Стефан Черкезов " във Велико Търново води договаряния с Министерството на здравеопазването за възобновяване на хеликоптерната ѝ площадка и за включване на лечебното заведение в плана за въздушна незабавна помощ. 

Хеликоптерната площадка в двора на великотърновската болница е била интензивно употребена до преди 20 години. В момента е полуразрушена и се употребява за паркинг от медиците. Водят се диалози със здравното министерство за възобновяване ѝ, разяснява шефът на лечебното заведение доктор Красимир Попов.

" Тази площадка, в случай че, несъмнено, е локирана на същото място, където е била, може да бъде възобновена и то в извънредно къси периоди, даже е допустимо и със средства на болничното заведение ", сподели доктор Попов пред БНР. 

Докато не се посочи какви летателни средства ще кацат на болничните хеликоптерни площадки, построяването им или възобновяване на старите е хипотетично, разяснява шефът на великотърновската болница и предвижда за възможния разход за оборудването в МОБАЛ " Д-р Стефан Черкезов ".

" Тази наша хеликоптерна площадка, която е била в миналото лицензирана, просто би трябвало да ѝ се смени едно асфалтово покритие и да се направи нужната логистика, допускам че 20-30 хиляди лв. без да съм се съветвал с специалисти ", посочи Красимир Попов.  
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР