Областната администрация във Враца стартира провеждането на поредица от комуникационни

...
Областната администрация във Враца стартира провеждането на поредица от комуникационни
Коментари Харесай

Ученици от Враца представиха филм за съхранението на българската идентичност

Областната администрация във Враца започва провеждането на поредност от информационни начинания на тематика „ Европейското културно разнообразие и еднаквост – модерния взор на младото потомство от област Враца “. Информационните събития са в осъществяване на работната стратегия за 2019 година на информационната тактика на Република България за Европейския съюз и се провеждат в седем читалища от община Враца.
В първите три начинания присъединяване взеха учениците от ППМГ „ Акад. Иван Ценов “ Георги Игнатов и Симона Вутова, които срещнаха жителите на село Нефела, квартал Кулата и село Косталево с многообразието и сплотяващото в историята и културата на България и разнообразни страни, пречупени през погледа на младежите – сътрудници по взаимни планове със страни-членки от Европейски Съюз.
Областният шеф Малина Николова приветства всички присъстващи и изрази убеденост, че информационните събития допълват културния календар в дребните обитаеми места и свързват хората, традициите и културите на народите от Европа.
„ За трета поредна година имаме опцията, с помощта на сходни осведомителни събития, да представим съхраненото културно завещание, което дава образа на България в огромното европейско семейство. Културното завещание сплотява Европа посредством общите ни история и полезности. То не е просто завещание от предишното, то ни оказва помощ и да градим бъдещето “, сподели при провеждането на събитията Николова.
Събитията започнаха с показване на кино лентата „ Любопитни обстоятелства за страните от Европейски Съюз “, а учениците от ППМГ по интерактивен метод описаха за дейностите по плановете и самодейностите им като представители на учебно заведение - дипломат на Европейския парламент.
„ Днес представяме пред вас фрагмент от филм, който получи първа премия от конкурс, отдаден на 140 години от Освобождението на България. По този метод, ние, младежите, желаеме да покажем по какъв начин виждаме съхраняването на българската еднаквост “, споделиха възпитаниците на ППМГ и допълниха, че сполучливо са показали страната ни в областта на образованието и цифровото образование.
„ Смятаме, че с навлизането на новите технологии, нашата история и еднаквост няма да бъдат забравени, а в противен случай - ще бъдат предадени на поколенията. В град Тулуза, Франция, нашето учебно заведение беше единственото от България, показало собствен план и имало опцията да показа своите хрумвания с други европейски страни “, споделиха още те.
По време на събитията беше показан и филмът „ Враца – нашата Европа “, а учениците благодариха за опцията да споделят самодейностите си по европейски планове в читалищата в община Враца.
„ Читалища са нашата опора да не забравяме предишното и да се съхраним като народ, тъй като народ без минало е народ без бъдеще “, приключиха презентацията си Игнатов и Вутова.
Следващите мероприятия от информационната тактика ще се проведат в читалищата в селата Баница, Девене, Мраморен и Тишевица.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР