Областна администрация – Враца, като основен организатор по провеждане на

...
Областна администрация – Враца, като основен организатор по провеждане на
Коментари Харесай

Започна записването за похода Козлодуй - Околчица

Областна администрация – Враца, като главен уредник по осъществяване на 72-ри Национален туристически поход „ По пътя на Ботевата чета – Козлодуй-Околчица “, 2018 година създаде Регламент, определящ реда и метода на присъединяване в туристическата демонстрация. Походът се организира годишно в дните от 27 май до 2 юни, в една походна колона по 120-километровия „ Ботев път “ от Козлодуйски бряг до връх Околчица във Врачанския балкан.
72-рият Национален туристически поход „ По пътя на Ботевата чета – Козлодуй-Околчица “, 2018 година се организира под патронажа на Председателя на Народното събрание Цвета Караянчева и се посвещава на 142-та годишнина от подвига на Христо Ботев и неговата чета.
В маршрута на най-мащабната европейска туристическа демонстрация са включени обекти от „ Опознай България – 100 национални туристически обекта “ и „ Опознай родния край “.
Походът се управлява от екип на СКО „ Леденика “ – Враца. В проявата могат да вземат участие всички групи възпитаници, туристически сдружения от страната, клубове и секции по туризъм с безграничен брой туристи, както и самостоятелни участници и независими групи.
Срокът за подаване на поръчка за присъединяване е до 11.05.2018 година Всички нужни документи по пример са оповестени на електронната страница на Областна администрация – Враца и се подават по електронен път на [email protected] или на адрес: гр. Враца, ПК 3000, бул. „ Демокрация “ №1, Областна администрация – Враца.
Планираните действия по провеждането на 72-рия Национален туристически поход „ По пътя на Ботевата чета – Козлодуй-Околчица “, 2018 година ще бъдат разказани в стратегия и тя ще бъде оповестена в период до 01.05.2018 година Всички искащи да вземат участие в туристическата самодейност могат да подават своите оферти за културно-масови и спортни действия, които да бъдат включени в програмата на похода. Предложенията се одобряват до 25 април 2018 година в електронен тип на електронната поща на Областна администрация – Враца.
Областна администрация – Враца обезпечава за ученическите групи в похода храна и питейна вода, а също автобусен и товарен превоз в дните от 27 май до 2 юни на територията на община Враца. Туристическата демонстрация е напълно обезпечена с екипи на Центъра за незабавна здравна помощ, на Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи - Враца и Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “.
Походът се организира със съдействието на Министерство на образованието и науката, Министерство на туризма, районните ръководства на образованието в страната, Български туристически съюз, СКО „ Леденика “ – Враца и общините в област Враца, през чиито територии минава 120-километровият „ Ботев път “.
Дейностите по образуване и осъществяване на Националния туристически поход „ По пътя на Ботевата чета – Козлодуй-Околчица “ се финансират от Министерски съвет на Република България.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР