Областен екип по приемна грижа – Ловеч и Община Троян

...
Областен екип по приемна грижа – Ловеч и Община Троян
Коментари Харесай

Областен екип по приемна грижа – Ловеч и Община Троян обявяват конкурсна процедура за приемно семейство

Областен екип по приемна грижа – Ловеч и Община Троян афишират конкурсна процедура за едно професионално приемно семейство, което да дава отговор на следния профил: Да поставя грижи и образование за едно дете или две, в случай че са в родствена връзка – сиблинг, без значение на пол и етнически генезис, здрави, без увреждане, във възрастов диапазон на детето/ децата от 3 до 12 години. Кандидатите за професионално приемно семейство би трябвало да дават на детето или децата положителни жилищни условия, достъп до здравни грижи и здравословен режим на хранене, да ги поддържат в просветителния развой, да са толерантни към прекарванията им, да почитат и съхраняват културното, езиковото и религиозното минало на детето и да го предизвикват и поддържат в израстването му като персона, да защищават детето/децата от злоупотреби, занемаряване или нечовешко отношение. Приемното семейство би трябвало да не ползва физически санкции и други унизителни форми на отношение и наказване.

При практикуване на специалността „ приемен родител “ се има за цел да бъдат спазвани всички законови процедури при реинтеграция на детето/децата в биологичното семейство, приемното семейство следва да обезпечават опция и предизвикват контакти с биологичното семейство и да вземат участие в подготовката на детето при смяна на мярката за протекция – реинтеграция в биологичното семейство, осиновяване, настаняване при близки или родственици.

Кандидатите за професионално приемно семейство би трябвало да имат положителни персонални качества и да схващат същността на услугата „ приемна грижа “, да имат умения за работа в екип, да съблюдават етичните правила за работа с деца, да не са осъждани или против тях да не е формирано наказателно произвеждане за съзнателно закононарушение от общ темперамент, да не са сложени под забраняване, не са лишени от наставнически права или не са с лимитирани наставнически права.

С всички искащи да аплайват за професионално приемно семейство ще се извърши обществено изследване на техните персонални умения и оценка на предоставяните условия за грижи и ще им бъде извършено образование и спомагателна подготовка по Програма, одобрена от министъра на труда и обществената политика, ръководителя на Държавна организация за протекция на детето и изпълнителния шеф на Агенция за обществено подкрепяне.

Желаещите да аплайват за професионално приемно семейство могат да се свържат с Областен екип по приемна грижа – Ловеч на телефон – 068/ 604 378 и 0887 967 505 или на адрес: гр. Ловеч, бул. „ България “ № 3, ет. 3, стая 14
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР