Област Велико Търново достигна най-високата заболеваемост в страната от Covid-19

...
Област Велико Търново достигна най-високата заболеваемост в страната от Covid-19
Коментари Харесай

Област Велико Търново e с най-високо ниво на Covid заболеваемост в страната

Област Велико Търново доближи най-високата заболеваемост в страната от Covid-19 с равнище от 313 на 100 000 население. Болниците в региона непрестанно разкриват нови браншове. Увеличават се инспекциите за съблюдаване на противоепидемичните ограничения.

117 са новите случаи на болестта за последното денонощие във Великотърновска област. В четирите лечебни заведения в района са признати 175 пациенти.

В регионалната болница „ Д-р Стефан Черкезов “ на лекуване са 62-ама пациенти, уточни шефът ѝ доктор Стефан Филев и съобщи, че е решена рецесията с неналичието на лекарства.

„ Имаме стратегически ресурси, които сме създали в светлия интервал, когато не бяхме под този напън, тъй че сега разполагаме с всичко. Имаме сега три отделения, имаме подготвеност да разкрием още Covid отделения “, сподели той.

Неспазването на противоепидемичните ограничения от популацията е най-големият проблем, уточни регионалният шеф Георги Гугучков.

За последната седмица управляващите са създали 564 инспекции в региона, издадени са 72 наставления, формиран е един акт на магазин за хранителни артикули.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР