Област Пловдив удължава обявената грипна епидемия до 10 февруари. Учебният

...
Област Пловдив удължава обявената грипна епидемия до 10 февруари. Учебният
Коментари Харесай

В Пловдив удължиха грипната епидемия до 10 февруари

Област Пловдив удължава оповестената грипна зараза до 10 февруари. Учебният развой е прекратен до 31 януари, като от 6 февруари учениците се връщат на учебно заведение.

В Пловдив и региона няма да се правят и плануваните от джипитата имунизации. Утре е последният ден от грипната почивка на учениците, само че те ще върнат в клас на 6 февруари, защото незабавно по-късно стартира междусрочната почивка.

Данните на локалната районна здравна ревизия за миналата седмица демонстрират, че има забележителен спад на заболеваемостта от грип и остри респираторни болести. Увеличение има единствено при възрастните хора над 65 години.

След четиридневно онлайн образование учениците в Стара Загора се завърнаха в класните стаи. Заради грипна почивка през днешния ден и на следващия ден са неучебни дни за учебните заведения в Сливен и Хасково.

В Златоград също са във почивка, защото през последната седмица процентът на заболеваемост от грип и остри респираторни болести измежду учениците е достигнал 30.

Спада броят на заболелите от грип в Кюстендилска област. Регионът е надалеч от грипна зараза, няма да бъде обявявана грипна почивка. Най-много заболели се регистрират в областите Габрово, Ловеч, Ямбол и Софийска област, демонстрират данните от Националния център по заразни и паразитни заболявания.

В област Габрово заболеваемостта е 259 на 10 000 души население, като най-засегната група са децата до 4 год. В региона грипната зараза завърши през вчерашния ден.  В Ловеч данните са 242-ма на 10 000 души население, като най-засегната също е възрастовата група до 4 години.

В Софийска област заболеваемостта е 275 на 10 000 души население. А минимум заразени  има в Добрич 92-ма на 10 000 и Разград 99 на 10 000 души население.

По обявата работи: Мария Йорданова
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР