Област Пловдив удължава обявената грипна епидемия до 10 февруари, съобщиха

...
Област Пловдив удължава обявената грипна епидемия до 10 февруари, съобщиха
Коментари Харесай

Област Пловдив удължи епидемичните мерки до 10 февруари

Област Пловдив удължава оповестената грипна зараза до 10 февруари, оповестиха от Министерство на здравеопазването. Учебният развой е прекратен до 31 януари, като от 6 февруари учениците се връщат на учебно заведение. Във връзка с повишението на заболяемостта от остри респираторни болести и грип краткотрайни противоепидемични ограничения към този момент са въведени в следните области:
-В област Ямбол грипна зараза е оповестена в интервала 25-31 януари, като образователният развой е прекратен в интервала 26-31 януари.
-В област Пазарджик грипна зараза е оповестена до 31 януари, като образователният развой е обновен, считано от 25 януари.
-В област Стара Загора грипна зараза е оповестена до 31 януари, като образователният развой е обновен, считано от 30 януари.
Временните противоепидемични ограничения във връзка с здравната система включват: прекратяване на плановите съвещания на бременни дами и деца, прекратяване на профилактичните прегледи, наложителните имунизации и реимунизации в извънболничната помощ. Временно се преустановяват и свижданията в лечебните заведения. Засилва се провеждането на всекидневен филтър в детските заведения, като не се позволяват до работа болни лица от личния състав.
Министерство на здравеопазването припомня, че целесъобразно е спазването на нефармацевтичните противоепидемични ограничения като носене на защитна маска за лице, честа хигиена на ръцете и спазването на физическа отдалеченост – дейно както за предотвратяване от COVID-19, по този начин и от други инфекции, излъчени по въздушно-капков път като грип и ОРЗ.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР