Облагородяването на Станционната градина в Стара Загора по проект с

...
Облагородяването на Станционната градина в Стара Загора по проект с
Коментари Харесай

Зелена светлина за благоустрояването на Станционната градина в Стара Загора

Облагородяването на Станционната градина в Стара Загора по план с безплатно финансиране по Оперативна стратегия (ОП) „ Региони в напредък “ 2014-2020 утвърдиха с цялостно болшинство общинските съветници през днешния ден. Паркът е един от знаците на града и подобаващ за разходки и почивка, а с реализирането на плана ще получи изцяло нов образ. Ще бъде непокътната съществуващата растителност, ще се обнови алейната мрежа и ще се изградят още детски площадки, нова тоалетна и изсъхнал шадраван и ще се обнови парковата мебел. По думите на отрасловия заместник-кмет Йордан Николов се работи и за възстановяване на сигурността на жителите поради сигналите за нападения в тъмната част на денонощието в парка. Една от задачите на „ Паркоустрояване, благоустрояване и възстановяване на физическата среда на „ Станционна градина “ в Стара Загора “ е основаването на естетична градска витална среда, която ще способства за по-високо качество на живот и ще сътвори предпоставки за ускорено социално-икономическо развиване и по-високо равнище на вложения в Града на липите. 
На днешната сесия старейшините не поддържаха настояването за закупуване на три частни парцела в региона на жп гарата, наоколо до колодрума, от община Стара Загора. Те утвърдиха на първо четене Наредбата за организацията и активността на клубовете на пенсионера , която ще обезпечи ясни правила за тяхното действие и да са оптимално потребни места за срещи на хората от третата възраст
Тунджай Йозтюрк, Боян Бабанов, Стефан Анков, Искра Михайлова и Кирил Георгиев са съветниците, които ще съставляват законодателния орган в община Стара Загора в комисията по член 6 от Правилника за финансово подкрепяне на процедури и действия по асистирана репродукция на съпрузи и лица, живеещи на брачен начала, с репродуктивни проблеми. Валентина Бонева, Иванка Михайлова, Митко Маринов, Юсни Ибрям и Янко Янков пък ще са част от комисията по член 11, алинея 1 от Наредбата за реда и изискванията за ръководство и предписание с общински жилищни парцели. 
Общо 43 точки имаше в дневния ред на съвещанието на старозагорския общински съвет, а идващото е планувано за 19 декември. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР