Обкръжението на американския президент Доналд Тръмп не изпълнява неговата инструкция

...
Обкръжението на американския президент Доналд Тръмп не изпълнява неговата инструкция
Коментари Харесай

Ердоган: Обкръжението на Тръмпне изпълнява инструкциите за Сирия

Обкръжението на американския президент Доналд Тръмп не извършва неговата директива по отношение на региона на изток от река Ефрат в Сирия, съобщи през днешния ден президентът Реджеп Тайип Ердоган, оповестява турският ефирен канал НТВ.

Аз персонално споделих на президента Обама /бившия американски президента Барак Обама - бел.ред./ в кой регион може да бъде зоната за сигурност. След това Тръмп пристигна до нашия извод и сложи на дневен ред евакуиране /на бойците/ от региона на изток от река Ефрат. Но хората от обкръжението на Тръмп не са изпълнили инструкцията. ПКК-ПДС-СЗН си развяват коня в този регион, сподели Ердоган в изявление на закриването на годишен партиен събор на ръководещата Партия на справедливостта и развиването, предава Българска телеграфна агенция.

Анкара преглежда сирийската кюрдска Партия на демократичния съюз /ПДС/ и нейната милиция Сили за отбрана на народа /СЗН/ като терористична организация, обвързвана с настоящата в Турция формация Кюрдска работническа партия /ПКК/.

Ердоган упрекна също Съединени американски щати за доставки на оръжие на кюрдските формирования в Сирия.

За кого идват, за какво идват пристигналите в този регион през Ирак 30 000 ТИР-а с оръжие, попита Ердоган и добави, че Турция има право да потърси сметка за това.

Съединени американски щати се споразумяха през август с Турция да открият дружно зона за сигурност в Северна Сирия по продължение на турско-сирийската граница, само че Анкара декларира, че не е удовлетворена от напредъка по въпроса и заплашва да предприеме сама военна интервенция в този регион против сирийските кюрдски милиции СЗН.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР