Обжалвала съм моето уволнение. Боря се за възстановяване на моя

...
Обжалвала съм моето уволнение. Боря се за възстановяване на моя
Коментари Харесай

Д-р Тинка Троева: Удовлетворена съм от подадената оставка на здравния министър



Обжалвала съм моето уволняване. Боря се за възобновяване на моя авторитет в персонален и професионален проект. Това сподели доктор Тинка Троева, някогашен шеф на Фонда за лекуване на деца в предаването "Лице в лице " по БТВ.

„ Повод за отстраняването ми стана случай на дете, претърпяло чернодробна трансплантация. Операцията е направена в чужбина, тъй като родителите са предпочели това. Трансплантацията обаче можеше да се извърши тук. Мотивът за отстраняването ми от някогашния министър Николай Петров е, че съм правила систематични нарушавания във Фонда за лекуване на деца. Морално се усещам задоволена от подадената оставка на здравния министър, тъй като ние спасихме живота на едно дете “, акцентира тя.

„ Обвинението против мен беше и за безчинство, само че аз изпълних решение на управителния съвет на фонда. Всички членове бяха "за " лекуване на детето в чужбина. Състоянието му не позволяваше да се изчаква доста. Позовахме се и на две мнения на двама водещи специалисти у нас. Единият сподели, че детето би трябвало да отиде там където ще се даде най-хубаво лекуване, вторият - че може и да се извърши чернодробната трансплантация у нас, само че при по-малък опит на лекарите. И двамата обаче показаха клиника в Германия “, съобщи доктор Троева.

Тя акцентира, че се усеща извънредно афектирана от обвиняванията, че е изпращала деца в едни и същи страни и едни и същи клиники. „ Не съм афектирана толкоз от недоверието към мен, а от недоверието към българските специалисти “, сподели още тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР