Обилен снеговалеж остави без ток общините Враца, Мездра и Криводол.

...
Обилен снеговалеж остави без ток общините Враца, Мездра и Криводол.
Коментари Харесай

Обилен снеговалеж остави без ток населени места във Врачанско

Обилен снеговалеж остави без ток общините Враца, Мездра и Криводол. Най-критична е обстановката в село Згориград, където елзахранването е спряло още през нощта против вторник. Населеното място се зарежда с планински далекопровод, който не се поддържа добре, и това е причина за честите повреди и спирания, настояват пострадалите.

Силен вятър със скорост към 70 км/ч в Русе изкорени няколко дървета. Едно от тях падна върху оградата на постройката на РЗИ и повреди покрива. Друго се строполи в градинката на огромен жилищен комплекс, в двора на църквата " Св. Георги " и на ул. " Плиска ", по която върви градски превоз. Клоните му се оплели в жиците и превозът е блокирал за няколко часа. За благополучие по това време в близост не е имало хора. Няма нанесени вреди, а екипи на комуналните служби разчистиха бързо стволовете.

Корабоплаването по река Дунав е затруднено. Пристанищните управляващи краткотрайно стопираха работата на товарните кранове. Има и щормово предизвестие към капитаните на кораби в българския сектор. Част от плавателните съдове изчакват на котва в средата на реката. Не работят и пристанищните кранове поради мощните пориви напразно. Забранено е навлизането на кораби в лиманите. Най-голямото пристанище в българския сектор на Дунав продължава разтоварването единствено с наземна техника.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР