Обикновено в последната седмица преди избори големите социологически агенции публикуват

...
Обикновено в последната седмица преди избори големите социологически агенции публикуват
Коментари Харесай

Защо големите социологически агенции не публикуват проучвания за София?

Обикновено в последната седмица преди избори огромните социологически организации разгласяват резултати от техни социологически изследвания. Сега обаче такива за София няма, въпреки че точно така наречен борба за София се обрисува да е най-големият залог на тези локални избори. Това оставя вратата необятно отворена за противоречащи си прогнози със подозрително авторство, които са необятно отразявани от някои медии като надали не най-меродавни за изхода от вота.

Mediapool потърси Геновева Петрова от " Алфа Рисърч " и Първан Симеонов от " Галъп интернешънъл " с въпроса за какво този път двете организации не разгласиха резултати.

Последното оповестено изследване за София на " Алфа рисърч " е от 9 октомври, а на " Галъп " - още от 27 август.

" Финансирахме с наши средства едно изследване за София. За страдание, оценките ни демонстрираха, че нямаме опция да го създадем и в края на акцията. Нямахме и медийно съфинансиране за такова изследване ", сподели Петрова.

Тя изясни, че има доста фактори, които вършат конкуренцията в София доста оспорвана, само че в случай че бяха провели изследване директно преди вота, щяха да го разгласяват, без значение от другите фактори от последните дни. " Щяхме да опишем правилно по кое време е извършено и че е преди обещано събитие, което би могло да повлияе на вота ", посочи тя.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР