Обикновено питките се месят с брашно, към което се добавят

...
Обикновено питките се месят с брашно, към което се добавят
Коментари Харесай

Мека питка със сирене

Обикновено питките се месят с брашно, към което се прибавят няколко други съставки, само че тази мека питка със сирене се подготвя единствено с една супена лъжица брашно. Много е вкусна и всеки може да я направи.

Съставките се разбъркват с миксер, тъй че не е нужно да месите на ръка и няма да изцапате масата или пода с брашно. След като я опитате един път, ще я вършиме доста постоянно.

Необходими артикули:

6 яйца250 мл мляко1 с. л. брашно16 г бакпулвер (1,5 пакетчета)10 г масло100 г сиренесол, черен пипер на прахлют червен пипер на усет

Начин на подготвяне:

Счупете шест яйца в дълбока купа и ги разбийте на пяна с миксер. Разбийте ги за няколко минути, до момента в който се сгъстят и усилят размера си.

След това прибавете 250 мл прясно мляко, 1 с. л. брашно с 16 г бакпулвер.

Добавете 10 г разтопено масло към яйцата, след което продължете да разбивате, до момента в който съставките се комбинират изцяло. Настържете 100 грама сирене фета и го прибавете към яйчената примес.

Разбъркайте с лъжица или шпатула, след което подправете с малко надробен черен и червен пипер на прахуляк. Посолете на усет, а в случай че сиренето е солено, значи няма потребност да добавяте сол.

Питката ще бухне по време на печене, по тази причина е добре да употребявате по-малък, само че по-дълбок съд за печене. Намажете го хубаво с малко разтопено масло, по дъното и стените, след което изсипете вътре готовата примес.

Сложете да се пече в авансово загрята фурна на 200 градуса за към половин час или до появяването на прелестен тен.

След това извадете и оставете да се охлади малко, след което деликатно я обърнете върху паница (и по-късно още веднъж я обърнете с друга чиния).

Сервирайте тази мека питка със сирене за закуска или вечеря със сезонна салата.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР