Обикновено не гледаме с добро око на презрелите банани и

...
Обикновено не гледаме с добро око на презрелите банани и
Коментари Харесай

Не бързайте да го хвърляте – презрял банан е полезен за ТОВА

Обикновено не гледаме с положително око на презрелите банани и ги осъждаме като негодни за консумация или ги ползвате за подготвяне на смутита да вземем за пример. Е, става известно, че те са доста потребни, защото въпреки че са презрели, съдържат хранителни субстанции колкото свежите банани и е целесъобразно да ги консумираме, не изхвърляме. Ето какви изгоди за здравето ни носят презрелите банани.

Срещу меланхолия – бананите съдържат триптофан, който се преобразува в серотонин, който е хормона на щастието. Ето за какво, в случай че хапвате банани, до момента в който сте в меланхолия или не се чувствате прочувствено добре, може да подобрите настроението си и да си създадете чувство за благополучие и приятни страсти.
Лекар разкри за какво би трябвало да ядем кората на банана
Бананът се смята за главен артикул в здравословната диета заради високото си наличие на калий. Наскоро един от водещите американски...

Премахват киселините -  когато усещате дискомфорт в стомаха поради киселини, хапнете банан. Плодът ще успокои стомаха ви.

При язва – това е единственият плод, който човек, измъчен от язва, може да употребява без терзание. Те са меки, защищават от неспокойствие на язвата от киселината, пазят стомашната лигавица.

Защитават сърцето – поради наличието си на калий презрелите банани са потребни за сърцето, тъй като управляват холестерола. Има мед и желязо в състава си, които усъвършенстват равнището на хемоглобина.

Грижат се за здравето на клетките – те имат мощни антиоксиданти в състава си, които защищават клетките от увреждане, което би могло да бъде вследствие от придвижването на свободните радикали. По този метод се понижава риска от развиване на заболявания.

Намаляват кръвното налягане – елементарен метода да намалите високото кръвно е като хапнете един презрял банан. Тайната е в кафявите петна, които съдържат калий. По този метод се контролира придвижване на кръвта, защищава се от задръстване на артерии и се понижава кръвното.
Този плод чисти белите дробове на пушачите
Тютюневият пушек съдържа редица субстанции, които оказват неподходящо въздействие върху здравето – бензол, метанол, азотен оксид, нико...

Срещу рак – потребни свойства на презрелите банани се простират до това, че могат да противодействат на рака и туморите. Тъмните петна по кората съдържат субстанции, което отстранява раковите кафези.

При запек – оказва помощ за възвръщането на естествените процеси в перисталтиката след запек. Съдействат за положително храносмилане. Ако имате стомашен проблем, не се тревожете да си хапнете един презрял банан.

Оказват удобно въздействие при предменструален синдром – това е по този начин поради наличието на витамин В6 в състава на плодове. С негова помощ се облекчават признаците от това положение и дамите го преодоляват по-лесно.

Както виждате презрелите банани са доста по-ценни, в сравнение с си мислим. Ето за какво бъдете спокойни, в случай че видите, че някой банан към този момент има тъмни петна. Хапнете го умерено и бъдете сигурни, че той ще окаже позитивно влияние върху цялостното ви здравословно положение. Веществата, които бананите съдържат, са доста потребни за целия организъм.

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР