Обикновено корупцията нанася огромни щети, а понякога дори убива. Има

...
Обикновено корупцията нанася огромни щети, а понякога дори убива. Има
Коментари Харесай

Борислав Сандов: Корупцията убива, подавайте сигнали за нередности

„ Обикновено корупцията нанася големи вреди, а от време на време даже убива. Има доста образци, за които не можем да разбираем нещо случило се с изключение на с корупция ”. Това съобщи заместител министър-председателят по климатични политики и министър на околната среда и водите.

„ Прокуратурата е тази, която би трябвало да повдига обвинявания и да натоварва с проверяващи функционалности избрани органи ”, сподели още той. „ Призовавам всеки, който има сигнали за корупция, да ги дава. Всеки, който има сигнали за нарушавания на околната среда, да употребява зеления телефон към районните инспекции по околната среда ”, добави Сандов.
Сандов: България има 16 наказателни процедури в бранш околна среда
" Прозрачността е преди всичко, а на второ място е визитата ни в Брюксел, където ще се разясняват значими въпроси касаещи Европейски Съюз и Българ...

Той беше безапелационен, че би трябвало да се направи щателна инспекция на у нас. „ Трябва да си ги върнем като страна, както и да си опазим дюните, освен поради самото запазване, само че и като нещо, което да притегля туристи ”, разяснява Сандов.

„ Ще издам указания на уеб страницата на всяка една районна ревизия по околна среда на заглавната страница да стои обществен указател за всяко едно желание, което е влезнало във ведомството за това дали върху него да се прави оценка за влияние върху околната среда ”, съобщи още той.

И добави: „ Ще създадем тъй че да се ползват такива проекти върху по-големи територии, с цел да не се постанова всяка една дребна къщичка да минава и тя през тази процедура. Така ще облекчим бизнеса, който се пробва да прави неща тук-там, където е разрешено, ще споделяме къде не може и ще свалим с към 70% работата на районните инспекции ”.

Той разяснява и хипотетичните аргументи, довели до в елементи от Южна България след изобилните дъждове. „ Мостовете, които видяхме срутени, не са старите мостове. Тези в Родопите са на епохи и те не престават да са там. Правени са в миналото, тъй като на 100 години е идвала висока вълна, само че през днешния ден те са непокътнати. Проблемът с новата инфраструктура е, че тя не планува. Няма мисъл и конструкция, която да споделя, че на обещано място би трябвало да се направи на по-голяма височина, тъй като ще има висока вълна в идващите години ”, уточни Борислав Сандов.
Кой е Борислав Сандов, новият министър на околната среда и водите
Борислав Сандов е депутат в 46-ото и 47-ото Народно заседание, определен от листата на " Демократична България " (ДБ). Той е съп...

По думите му канализационните системи също би трябвало да са добре почистени, както и не би трябвало да се позволяват строителни позволения наоколо до реки.

„ Истината е, че в България има доста документи, които стоят по шкафовете и няма приложение. По същия метод имаме Стратегия за акомодация към климатичните промени. Макар и късно завършеня, тя съществува и сме платили много за нея като страна. Трябва да я извадим и да я вкараме в приложение. Тя ще ни реши част от тези въпроси ”, сподели Сандов по Нова телевизия. 

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР