Обикновено говорим за лъжите в автобиографиите на кандидати за работа,

...
Обикновено говорим за лъжите в автобиографиите на кандидати за работа,
Коментари Харесай

4 лъжи, които работодателите често казват на кандидат-служителите

Обикновено приказваме за лъжите в автобиографиите на претенденти за работа, които целят да ги накарат да наподобява по-опитни, способени, подобаващи за дадена позиция. Справедливо е обаче да се обърне внимание и на това, че работодателите също лъжат от време на време.

От Business Insider са обобщили кои са най-честите заблуди по време на изявление за работа и по какъв начин да постъпите, в случай че станете жертва на някоя от тях.

1. " Ще ви имаме поради при бъдещи благоприятни условия. "

Мениджърите се срещат с доста хора и имат огромна база, от която да избират. Вероятно споделят това на всички. Как да постъпите: Дори да не ви наемат, не се отхвърляйте от контакта, в случай че в действителност желаете работата. Следете професионалното развиване на компанията, поемете вие самодейността да останете по някакъв метод в полезрението им, само че не прекалявайте, с цел да не изглеждате обезверени.

2. " Заплатата зависи от опита. "

Почти несъмнено е, че работодателят към този момент е намислил съответна заплата и малко неща могат да го накарат да промени проекта си. Ако ви пита за упованията ви за възнаграждението, просто желае да види дали сте на същата вълна като него. Как да постъпите: Изчакайте до момента в който действително предложение за работа е на масата и тогава започнете договаряния за парите. Направете си авансово изследване за заплатите в сферата, с цел да поискате нещо реалистично и изпълнимо.

3. " При всички положения ще ви се обадим. "

Колкото и неточно да е, множеството работодатели не се обаждат на отхвърлените чиновници, а единствено на тези, които са одобрили. Как да постъпите: Ако не желаете да прекарате няколко дни в с напрежение очакване, уточнете противоположната връзка на самото изявление. Поискайте да се свържат с вас в избран ден или по избран метод за връзка.

4. " Не сме завършили с интервютата. "

Това може и да е правилно, само че може и да е намек, че вие сте " проект Б " и не желаят да ви изтърван напълно, само че се надяват на/чакат отговор от някой по-подходящ. Как да постъпите: Разгледайте обстановката като опция да се докажете. Попитайте интервюиращите дали можете по някакъв метод да демонстрирате качествата си на процедура и да ги убедите да изберат вас.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР