Обичате ли сладки картофи? Ако още не сте ги пробвали,

...
Обичате ли сладки картофи? Ако още не сте ги пробвали,
Коментари Харесай

Печени сладки картофи с боб и ориз

Обичате ли сладки картофи? Ако още не сте ги пробвали, пробвайте тази рецепта!

Необходими Продукти

● сладки картофи - 400 г
● кафяв ориз - 100 г
● домати - 250 г
● свеж лук - 2 стръка
● халапеньо - 200 г
● кориандър - 1/2 връзка свеж
● червен лук - 1 глава
● зехтин
● кимион
● черен фасул - 400 г
● извара - 2 с.л.
● сол
● черен пипер

Начин на подготвяне

Сладките картофи се измиват. Разрязват се на две. Овкусяват се със сол и черен пипер. Пекат се в авансово загрята на 180 градуса фурна за към час или до подготвеност. На половината от сготвянето на картофите се подготвя ориза. Вари се съгласно напътствията на пакета и се отцежда.

Доматите се измиват и нарязват на едро. Пресният лук се почиства и измива. Нарязва се на ситно. Чушките халапеньо се поставят в блендер дружно с маринатата. Добавя се по-голямата част от кориандъра, като няколко стръка се оставят за украса.

Блендира се до гладка примес. С 2 с.л. от сместа се овкусяват доматите и пресния лук. Останалата примес се изсипва в подобаващ съд и се оставя в хладилника за други ястия. Червеният лук се почиства и нарязва на ситно.

В тиган се поставят зехтина и кимиона на сдържан котлон, да се запържат за 30 секунди. Добавя се малко вода и лука. Задушава се за към 8 минути. Добавя се черния фасул дружно с течността и се готви още 5 минути до втвърдяване. Разбърква се от време на време.

Овкусява се със сол и черен пипер. Ако е належащо, преди сервиране се разрежда с малко вряла вода. В 2 чинии се разпределят фасул, ориза и лютата доматена салца. Добавят се сладките картофи. Върху тях се поставя по лъжица извара. Поръсва се с черен пипер и отделените листа кориандър. Две порции печени сладки картофи с черен фасул и люта доматена салца са подготвени за консумация.

Опитайте и вие този цветен вид. Ще се влюбите във всички усети и аромати на печените сладки картофи с фасул и ориз.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР