Обичате ли някого, не му говорете за своята любов. Този,

...
Обичате ли някого, не му говорете за своята любов. Този,
Коментари Харесай

Невероятни съвети на Петър Дънов за любовта

Обичате ли някого, не му говорете за своята обич. Този, който обичате, не би трябвало да знае какви усеща имате към него.

Любовта е най-важният въпрос на живота. Разрешите ли него, ще разрешите всички останали въпроси, от какъвто и темперамент да са те – персонален, публичен, фамилен или всемирен.

Ако искаш да обичаш, не би трябвало да се страхуваш. Ако искаш да те обичат, не би трябвало да се съмняваш. Когато желае да обсеби нещо с възприятията си, човек си основава карма. Когато дава независимост на хората, той се освобождава от своята карма.

Не може да мислиш за някого, в случай че и той не мисли за тебе.

Ако прекомерно мощно обичате един човек, ще му аргументите щета. Като мислите единствено за него, вие го вършиме разтревожен, тъй като с мислите си го контролирате. Да обичаш човек значи да му желаеш положителното и да го оставиш свободен.

Физическата обич носи огромни промени. Който желае да я опита, би трябвало да знае, че ще се движи от едно положение в друго, от наслада в тъга, и от тъга в наслада.

Божествената обич прави чудеса. Където мине, твори и пресъздава. Тази обич би трябвало да се учи. Но в случай че не сте приложили човешката обич, която е с най-малки жертви, по какъв начин ще приложите Божествената, за която се изискват огромни жертви?

Любовта е глуха за всички неприятни, обидни думи. Ти не можеш да огорчиш сърцето на любящия човек, нито можеш да помрачиш мозъка му, нито можеш да смутиш душата му. На всички обиди и огорчения той ще се усмихне. Любовта е непобедима мощ. Който има Любов, той е мощен човек.

ВИЖТЕ ОСТАНАЛИТЕ ТУК!

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР