Обичате ли да експериментирате и да опитвате нови вкусове? Ако

...
Обичате ли да експериментирате и да опитвате нови вкусове? Ако
Коментари Харесай

Главозамайващите улични пазари на Банкок

Обичате ли да експериментирате и да пробвате нови усети? Ако да, то несъмнено би трябвало да посетите Банкок. Богати нюанси от люто и пикантно, ексцентрични подправки и необикновени усети, нечувани и невиждани от множеството от нас зеленчуци и необикновено многообразие от пресни тропически плодове ще раздрусат сетивата ви.

А изключително забавно е, че даже не е належащо да търсите ресторант, с цел да опитате локалната храна. В Банкок благосъстоянието от усети и аромати е на всички места към вас и постоянно на една ръка разстояние – нужно е единствено да излезете на улицата.

В момента, в който излезете от хотела и стъпите на улицата в Банкок, ще видите другите типове колички, от които ще ви предложат фрешове и свежи нарязани плодове в найлонов плик – манго на късчета, папая, ананас, драконов плод и всевъзможен тип познати и непознати плодове.

Своеобразни дребни ресторантчета от няколко столчета и масички изникват на най-причудливи места – в подлезите, в безистените, под ескалаторите на метрото. И там на тротоара, през деня и нощем, се пържи пиле, пекат се най-различни шишчета и се разливат супи в торбички.Директно на улицата се подготвя и типичното тайландско ядене – леко запържени, авансово сварени, приготвени от оризово брашно нудъли “пад тай ” (pad thai) под всякаква форма (буквално се превежда като “изпържено в тайландски жанр ”).

Освен храна, ще откриете и невероятни свежи цветя. Те обаче рядко се оферират на букети като в Европа. По-често ще ги видите приготвени за прилагане при многочислените хиндуистки ритуали.

И това не е всичко – доста от подлезите и тротоарите са превърнати в базари за облекла, шалове и всевъзможни пъстри аксесоари. Пробни няма – всичко се случва онлайн на улицата. Дори огромните магазини не пропущат опцията да излязат на открито и разполагат щандове с понижени артикули по тротоарите.

Повечето улици в Банкок оферират храна, цветя и облекла, само че някои от тях са фамозни основно с това като “Сои Рамбутри ” (Soi Rambuttri). Една разходка там сигурно ще ви замае главата...

Life Tasting

Блогът Life Tasting е план на сестрите Елица и Валентина Лозанови. В него те описват истории за вино, пътешествия, снимка, за хора с хрумвания и за дребните елементи от всекидневието, които го вършат красиво. Елица е правист по обучение и специалност, а по душа – странник и фотограф. От няколко години снима под името eLights, тъй като всяко момиче има потребност да основава нещо красиво и най-добре е да го прави с доза артистизъм. Работата на Валентина е обвързвана с маркетинг и продажби в хотелиерството. Преди три години тя и брачният партньор й реализират една остаряла своя фантазия – откриват единствения у нас магазин, профилиран единствено за българско вино, Vino Orenda Wine Shop. Тримата споделят пристрастеността към пътешествията, фотосите и хубавото вино, както и убеждението, че България е плодородно място и за трите. Нужно е единствено предпочитание да пробвате живота на драго сърце.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР