Обичате ли авокадо? А пристрастени ли сте към него? Ако

...
Обичате ли авокадо? А пристрастени ли сте към него? Ако
Коментари Харесай

Новият градски дом на авокадото

Обичате ли авокадо? А пристрастени ли сте към него? Ако най-малко на един от тези два въпроса отговорът ви е " да ", продължете да четете.

Днес ще ви показва едно ново градско място. Нарича се Avo Joy и както самото му име подсказва, е въодушевено от авокадото. Ние взехме решение да закусим там и научихме нещо, което не знаехме – че сходни тематични заведения (кафенета и ресторанти) има в Ню Йорк, Лондон и Амстердам. А в този момент и в София.

Менюто, което е в развой на създаване, се състоеше от пет тоста и един авокадо бургер, смути, сега там можете да откриете и салати, предстоят оферти за чорба и сладолед с авокадо. Избрахме си Avo Rose (тост с авокадо, манго, микро трева, ягода, мента и балсамико) и Salmon Toast (тост със сьомга, авокадо паста, краставица, чери домат, див лук, каперси, копър и лайм). Останахме удовлетворени от избора си – забавни и сполучливи съчетания от усети.



Поинтересувах се за хляба, тъй като беше много бухнал и благоуханен. Доставя се от градска пекарна, този съответно беше с чубрица. Очакват се пълнозърнести разновидности и такива с мая.

Няколко думи и за интериора. Рисунката на стената, която безусловно те сграбчва от вратата, е дело на двама създатели на стрийт арт, Arsek & Erase. Направили са я за една нощ, тъй като на идващия ден е трябвало да летят за фестивал в Германия. Нещата им можете да разгледате в Инстаграм.

Ако мога да си разреша една градивна рецензия, тя ще е обвързвана с кафето. Поръчахме си капучино, което ни беше поднесено с пакетчета бяла захар. Отдавна не ми се беше случвало, нормално се сервира или с кафява, или с бяла и кафява. Бих се радвала идващия път да имам избор.

Avo Joy се намира на ул. " Неофит Рилски " 43.

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР