Обичате да хапвате яйца на закуска или в салатата? Идва

...
Обичате да хапвате яйца на закуска или в салатата? Идва
Коментари Харесай

Как се отразяват яйцата на здравето ни

Обичате да хапвате яйца на закуска или в салатата? Идва Великден и нямате самообладание да им се насладите с парче бухнал козунак? Тук може да се запознаете с това какъв брой са потребни и по какъв начин яденето на яйца се отразява на здравето ви.

Колко яйца дневно са потребни

При умерена консумация те са супер потребни. Да се храните единствено с яйца обаче е доста неприятна концепция, написа actualno.com. Не е нужно и да ги ядете всеки ден, защото едно яйце съдържа съвсем цялостната позволена дневна доза холестерол. Ако спазвате нормата, ще се чувствате добре с многото потребни субстанции, които се крият в този скъп артикул. По време на великденските празници, несъмнено, не е нужно да се отказвате от вкусните яйца.

Препоръчително е обаче да не ядете повече от 3 дневно, защото всеки организъм реагира друго. Прекомерната консумация на яйца може да докара до натоварване на черния дроб и бъбреците. Особено внимание би трябвало да се обърне на децата, при които това може да отключи съществени алергии.

Защо яйцата са толкоз потребни

Яйцата съдържат доста витамини и минерали, като да вземем за пример селен . Този микроелемент освен подкрепя изгарянето на мазнини, само че укрепва и имунната система. Селенът защищава тялото от нездравословните субстанции в околната среда и свободните радикали както извън, по този начин и от вътрешната страна. Благодарение на него, кожата наподобява по-свежа.

Витамин B2 , който също се съдържа в яйцата, подтиква енергийния продан в тялото. И прави косата и ноктите по-здрави. Смята се, че, комбиниран с фолиевата киселина, която също се намира в яйцата, понижава риска от инфаркт. И това не е всичко. В яйцата има и лецитин . Той усъвършенства концентрацията и понижава равнищата на стрес.

Жълтъкът съдържа доста потребни субстанции, да вземем за пример лутеин и зеаксантин. Те понижават риска от очни заболявания, като макулна недъгавост и катаракта. А витамин D се грижи здравето на костите. Яйцето е скъп източник на протеини, които поддържат здравето на всички органи в тялото. Подхранват мускулатурата и мозъчните кафези и обезпечават по-бързото възобновяване на тъканите. За това се грижи и фосфорът в яйцата, който има значимо присъединяване в метаболитните процеси.

Не на последно място, естественият артикул е мощно изобилен и цялостен с потребни субстанции, като в същото време няма да навреди на диетата ви.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР