Обичаната група Дел Падре“ зарадва пловдивските фенове на хубавата и

...
Обичаната група Дел Падре“ зарадва пловдивските фенове на хубавата и
Коментари Харесай

Обичаната група „Дел Падре“ закри празничната програма на община Пловдив за 24 май

Обичаната група „ Дел Падре “ зарадва пловдивските почитатели на хубавата и гореща музика с микс от фламенко ритми, съчетани с обичаен български и балкански фолклор в последния от концертите, проведени от община Пловдив, в празничния 24 май.

На сцената на пл. „ Стефан Стамболов “, пловдивчани и посетители на града се любуваха на виртуозните осъществявания на музикантите: Христо Коликов-Падре – вокал, китара, Цветан Андреев – китара, вокал, Симеон Леонидов – перкусии и Калин Жечев – клавишни.

Вече 11 години „ Дел Падре “ подаряват феновете си с наслада от живота в чист тип. „ Дел Падре “ са обединени към една обща пристрастеност – испанската музика. Всяка среща с тяхната музика придвижва публиката в слънчева Испания или сантиментална Куба. Концертите на бандата са самобитно странствуване из целия испаноезичен свят. През всички тези години, испанската музика е прелестно допълнена и от достоверния тон на български дудук.

„ Дел Падре “ не се опасяват да опитват и да смесват брилянтно класическите пиеси за китара с горещите фламенко ритми, пленителните иберийски мелодии и българската фолклорна музика. Така към този момент 11 години те основават приказката, която описват на все по-многобройните си фенове из цяла България. Завладяващите ритми на музиката, покоряват всеки посетител на концертите им.

Създателят на пламенната групировка – Христо Коликов- Падре е уредник и на обичайния за Пловдив, китарен фестивал – GuitArt Festival, който се реализира с финансовата поддръжка на Община Пловдив и е част от Културния календар на града. Тазгодишното издание ще се състои през месец октомври.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР