Обичаната българска авторка Ивинела Самуилова представя новата си книга Пътеписи

...
Обичаната българска авторка Ивинела Самуилова представя новата си книга Пътеписи
Коментари Харесай

Ивинела Самуилова представя новата си книга в Пловдив

Обичаната българска авторка Ивинела Самуилова показва новата си книга „ Пътеписи за душата на България ” в книжарница „ Хермес ” – Централ, от 18 часа през днешния ден.

След възторжения банкет на романа „ Бабо, разкажи ми спомен “, определен от читателите за обичана книга на България за 2016 година, Ивинела Самуилова ни предлага друго по род, само че не по-малко вълнуващо осмисляне на тематиката за родното. Новата й книга - „ Пътеписи за душата на България “ включва петнайсет истории, които превземат, въодушевяват и разпалват любовта към родното.

Премиерата на „ Пътеписи за душата на България “ и огромният интерес към Ивинела Самуилова са мотив за идния книжовен маратон. Той стартира в София на 19 април (четвъртък) от 18,00 часа в Национална библиотека „ Св. св. Кирил и Методий “ и ще продължи в още седем български града  - Стара Загора, Пловдив, Русе, Велико Търново, Бургас, Варна и Благоевград.

Ивинела Самуилова е един от най-популярните и обичани модерни български създатели. Нейните книги са отличени с най-важната премия – любовта и признанието на читателите. Романите „ Животът може да е знамение “ и „ Къде отиваш, пътнико? “ завоюваха първо и второ място в националния конкурс „ Книгата, която ме въодушевява “. „ Жената, която търсеше любовта “ бе почетен с наградата „ Носител на всенародната обич “ в състезанието „ Копнеж по човечни книги “. „ Гатанки от небето “ зае четвърто място в литературната конкуренция „ Любима книга на България “ за 2015 година, а романът „ Бабо, разкажи ми спомен “ бе определен от читателите за „ Любима книга на България “ за 2016 година В края на 2017 година Ивинела Самуилова бе отличена от Столична библиотека като един от петимата най-четени български създатели.

За книгата

„ Пътеписи за душата на България “ не е просто справочник. Всеки роман за пътешествията на авторката до разнообразни кътчета на страната носи надълбоко обръщение.

Неочакваните срещи по пътя, поетичното прекарване на природата, провокативният взор към историята, задълбоченото прозрение в традицията, споделените съкровени мисли и откровената страст ни повеждат към дълбините на душата на България.

Поднесени увлекателно, затрогващо, само че и с типичния за авторката пресен комизъм, петнайсетте истории превземат, въодушевяват за пътешествия и разпалват любовта към родното.

Не пропускайте срещата с Ивинела Самуилова!

 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР