Обичам. Не съдя. Не казвам на родителите, освен ако не

...
Обичам. Не съдя. Не казвам на родителите, освен ако не
Коментари Харесай

Майка под наем - новата услуга в САЩ


„ Обичам. Не осъждам. Не споделям на родителите, в случай че не е обвързван проблем с сигурността. “ - споделя Рейчъл Арнолд, майка чартърен.

Факт е, че с прекрачването на прага на университета и сбогуването с учебната среда младежите публично навлизат в света на възрастните и отговорностите стават по-големи. Ежедневието се трансформира, изпитите фактически имат тежест, за разлика от оценките в учебно заведение. На доста младежи се постанова да сменят местоживеенето, да заживеят в общежитие или да си намерят квартира. Стресът е неизменима част от смяната, само че всичко изброено нагоре до този път се приемаше за напълно естествено и не предполагаше взимане на дейности за облекчение ситуацията на младите.

В Съединени американски щати обаче са решили, че студентите би трябвало да бъдат подкрепени. Как? Чрез наемането на втора майка.



Новият учебен срок стартира, а с него и доста нови задания и отговорности за студентите. В Съединени американски щати фирмите се пробват да лимитират напрежението, обвързван с университета, като майка чартърен като асистент.

Някои компании към този момент оферират услугата “майка чартърен ” . Нейната задача е подкрепя първокурсниците в домашните им отговорности - пране, извършване на покупки на хранителни артикули, готвене - всичко, което до този миг е осъществявано от личните им майки в уюта на бащиния дом. Но също и търсене на квартира, банкови интервенции, даже настаняване в университетския кампус. Някои компании оферират и уроци. Компанията Daisy Bug Delivery да вземем за пример предлага дори гледане на домашни любимци и превоз до летището.



Естествено, услугата не е безвъзмездна. В взаимозависимост от отговорностите на “майката ” цената може да стигне до 1 0 000 $ на образователна година . Компанията Concierge Services for Students от Бостън предлага непрекъснато обслужване против 10 000 $ за академична година. Daisy Bug Delivery също коства 10 000 $ на година. Но има и по-евтини оферти като Mindy Knows. В четири университета в Америка студентите могат да наемат “майка ” единствено за 450 $. Могат обаче да се прибавят и други разноски за доставки и спонтанни поръчки към услугата, което оскъпява цената. Ако студентите се нуждаят от помощ при пакетиране или образуване да вземем за пример, има спомагателни разноски от към 60 $ на час.



Рейчъл Арнолд, собственичката на Daisy Bug Delivery, изяснява пред Fox5, че нейната услуга на втора майка е да посещава студенти в университетските кампуси. Но Арнолд прави крачка напред, проявявайки персонален интерес към всеки студент. Нейната основана във Флорида услуга се развива извънредно добре, откогато е помогнала на стотици студенти да се реалокират от региона на трите щата, изключително първокурсници, които се усещат като че ли има на кого да разчитат.

„ Ние се отнасяме към тях като към наши деца ” - споделя още Рейчъл Арнолд.

Всичко това може да звучи отлично, само че има и един различен аспект. Кога децата ще се трансфорат във възрастни и ще стартират сами да се грижат за себе си? Университетът е времето, в което младите дефинитивно би трябвало да се разделят с дома и фамилията си и да намерят своя път в живота. Да свикнат да се оправят сами и да разчитат само на себе си. Да, всеки може да изпадне в сложна обстановка и да помоли за помощ, само че наемната майка прави неприятна услуга на младите, тъй като те не престават да живеят под непознати грижи и нищо значително не се трансформира в живота им. Това не е ли най-сигурният метод да си създадем едно детско общество, в което всеки тежи на плещите на другия? Или просто е нов метод за печелене на пари… Вие какво мислите?

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР