Обичам да пия бира! Винаги съм искала да имам възможност

...
Обичам да пия бира! Винаги съм искала да имам възможност
Коментари Харесай

Тайните на бирените ритуали през погледа на едно момиче

Обичам да пия бира! Винаги съм желала да имам опция да овладея тънкостите на дегустацията и съвършеното поднасяне на обичаното питие. Затова откровено се развълнувах, когато получихме покана за едно доста забавно бирено събитие, проведено от Съюза на пивоварите в България (СПБ).

Поводът за него бе първата по рода си у нас осведомителна акция Love Beer – част от общоевропейските начинания на Пивоварите на Европа и СПБ за разпространение на модерната бирена просвета, мястото на пивото в уравновесения метод на живот и пресъздаването на страстта от потреблението на бира точно през погледа на дамите.

Там всички ние – феновете на кехлибарената напитка – имахме удоволствието да получим скъпи препоръки от сомелиера Николай Караколев. Радвам се, че мога да споделя и с вас наученото от специалиста за съвършеното наливане, сервиране и дегустиране на пивото.

Важно е бутилката да се отваря внимателно, без да се разклаща. Бирата се налива в подобаваща съгласно стила на пивото чаша, а бутилката се отдалечава последователно под ъгъл 45 градуса, до образуване на постоянна пяна – сред 3 и 4 см. Чашата не би трябвало да се препълва, с цел да може кехлибарената напитка да се аерира и по този метод да усетим ароматите на бирата. Идеалната температура при сервиране на пивото зависи от неговия вид - за светлата бира тя е сред 6 и 8 градуса, а за тъмната – сред 8 и 15 градуса.Няма никаква причина да се тревожим за фигурата си, защото в 100 мл питие се съдържат единствено 46 калории.Освен това Николай Караколев ни увери, че няма никаква причина да се тревожим за фигурата си, защото в 100 мл питие се съдържат единствено 46 калории. При умерена консумация пивото даже има и редица потребни свойства, за които аз не знаех. Заради изцяло натуралния си генезис бирата съдържа огромно количество витамини и антиоксиданти. Богатото наличие на аминокиселини в нея пък подтиква имунната система, а бирената квас в състава й подкрепя значимите метаболитни процеси в организма.

Специалната изненада за всички нас беше невероятната фотографска галерия, пресъздаваща вдъхновението на нежния пол от пенливата напитка. Автори на изложбата Love Beer са три надарени дами фотографи – Диана Шингарова, Полина Илиева и. Според моето непретенциозно мнение, всяка една от техните прелестни фотографии съумя да ни опише доста вълнуваща история с чаша бира в ръка.

Надявам се, че посредством фотосите и моя роман ще съумеете да се придвижите на едно място, където митовете за пивото бяха опровергани изцяло и ние, дейните девойки, консумирахме обичаната пенлива напитка на драго сърце и без никакво терзание.

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР