Обичам да пия бира! Бирата е едно от нещата, които

...
Обичам да пия бира! Бирата е едно от нещата, които
Коментари Харесай

Едно голямо Ах! за новата експериментална бира

Обичам да пия бира! Бирата е едно от нещата, които не пропущам да опитам, когато пътувам по света и у нас. Без значение дали локални или не, постоянно се старая да опитвам непознати и забавни типове бира. И в последно време съм суперприятно сюрпризирана, че с изключение на в профилирани магазини мога да намеря някои от най-любимите за мен бири в огромна част от питейните заведения и заведения, които нормално навестявам. Естествено, няма по какъв начин да не споделя вълнението си и към новата бира, която пробвах през вчерашния ден в бар  “Флип Флоп ”.Двете нови бири се създават от бирена работилница  “Ах! ” и до момента в който тя приключи личната си пивоварна в България, за момента ги вари в Белгия.

Първата е “N3 Oх! ” (или “бulgarиan pale ale ”) и натъртва на българските съставки. Кръстена е на olex oleole (Георги Кателиев), чийто дизайн може да видите на етикетите и на двете бутилки. Вкусът й не е толкоз характерен – това е български ярък ейл, който има мек и не доста настойчив усет.

Втората е “N7 Мч! ” и нейното име идва от една от основните съставки в нея – мурсалски чай, който се добавя доста сполучливо с българска мента. Вкусът й е в действителност доста забавен. След първата глътка бирата ми се коства леко странна. Но след втората я намирам за суперсвежа и приятна и считам, че мурсалският чай и ментата си хармонират съвършено в този вид. Бирата несъмнено ми харесва и ще я поръчвам и различен път!



Още по-готиното е, че в околните месеци чакаме и нови усети бира и дизайни на авторските етикети. А вие можете да опитате първите две пробни бири на някое от тези места из града: бар “Флип Флоп ”, бар “Канаал ”, бар “Родерик ”, “Смъглърс Дайнър ” или супатерия “Супастар ”.



Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР