Обезпокоителен сигнал за изплували мъртви шарани във водите на язовир

...
Обезпокоителен сигнал за изплували мъртви шарани във водите на язовир
Коментари Харесай

Мъртви шарани изплуваха в язовир Рабиша

Обезпокоителен сигнал за изплували мъртви шарани във водите на язовир Рабиша подадоха риболовци и хора от видинското село Рабиша, научи организация BulNews. Изброените мъртви риби са над 15. Кметът на селото Диляна Костова е уведомила институциите. Вследствие на това е осъществена незабавна инспекция от екип на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Монтана, взаимно с районна лаборатория - Монтана към Изпълнителна агенция по околна среда. Това не е първото известие за открити мъртви риби във въпросния язовир. Преди към два месеца локалните останаха ужасени, откакто в него изплуваха над 100 мъртви риби.
Екоинспекторите открили, че мъртвите 15 риби са само от типа шаран. Те били с величина от 2 до 5 кг. Водата на язовира била бистра и транспарантна, без съществуване на неприятни миризми и забележими следи от замърсяване. Взета е водна проба за разбор, като полевите измервания са в нормите.
При самата инспекция не са видяни мъртви екземпляри. Резултатите от анализите за следващ физикохимичен разбор по индикатори за характеризиране на повърхностните води са в норма и със стойности, отговарящи на „ чудесно “ и „ положително “ положение на повърхностните води на язовир Рабиша.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР