Обещанията за нетни нулеви емисии и ангажиментът на лидерите по

...
Обещанията за нетни нулеви емисии и ангажиментът на лидерите по
Коментари Харесай

MAE: Обещанията за нулеви емисии и намаляване на метана приближават света до климатичните цели от Париж



Обещанията за чисти нулеви излъчвания и задължението на водачите по време на световната климатична конференция COP26 за понижаване на метана ще приближат света до ограничение на световното стопляне до под 2 градуса по Целзий, заяви в четвъртък Международната организация по енергетика.

" Нов разбор на МАЕ демонстрира, че цялостното реализиране на всички обещания досега за нулеви чисти и световното заричане за понижаване на излъчванията на метан от тези, които са го подписали, ще ограничи световното стопляне до 1,8°C ", написа в " Туитър " шефът на МАЕ Фатих Бирол.

Бирол също по този начин уточни, че обещанията значат, че конференцията в Глазгоу, Шотландия, се доближава към задачите на Парижкото съглашение от 2015 година Основната цел на парижкото съглашение е да се ограничи повишението на световната междинна температура до много под 2°C над прединдустриалните равнища и да постави старания да я ограничи до 1,5 градуса по Целзий.

Базираната в Париж енергийна организация предвижда че без нови планове за изкопаеми горива след актуалната година, с изключение на към този момент утвърдените, би трябвало да се даде зелена светлина за реализиране на чисти нулеви излъчвания до 2050 година.

" Голяма крачка напред, само че е належащо доста повече! ", добави Бирол.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР