Оберхоф (Германия) приема петия кръг от Световната купа по биатлон.

...
Оберхоф (Германия) приема петия кръг от Световната купа по биатлон.
Коментари Харесай

Владимир Илиев 32-и в Оберхоф

Оберхоф (Германия) приема петия кръг от Световната купа по биатлон. В първия спортен ден за новата календарна година станахме свидели на спинртовите дисциплини при мъжете и дамите.

Владимир Илиев реализира най-хубавия български резултат денем. Биатлонистът от Троян завъртя три наказателни обиколки и финишира на 32-ра позиция в крайното класиране. Този резултат разрешава на Илиев да взе участие в неделното гонене и му носи 9 точки за Световната купа.

Другите трима българи не попаднаха в топ 60. Димитър Герджиков сбърка два пъти и зае 70-та позиция. Благой Тодев и Антон Синапов финишираха надлежно на 81-ва и 85-та позиция с по четири неточности в стрелбата.

Александър Логинов от Русия победи в спринта на 10км. при мъжете с една наказателна обиколка. Втори остана Емилиян Жаклен от Франция с две неточности, а трети е норвежецът Стурла Леграйд с един пропуск.

Милена Тодорова ще вземе присъединяване в неделното гонене при дамите. Нашата състезателка се движеше чудесно след първото посещаване на рубежа и след три неточности на "прав " се класира 45-та.

Даниела Кадева сбърка единствено един път и финишира 77-ма, а Милена Здравкова остана 99-та с четири наказателни обиколки.

Над всички в спринта при дамите е норвежката Марте Олсбу, която сбърка единствено един път. Втората позиция си разделиха Хана Сола (Беларус) и Жулия Симон (Франция).

В съботния ден ще се проведат две отборни надпревари. В спринтовата щафета за България ще се състезават Благой Тодев и Милена Тодорва, а в обичайна смесена щафета ще забележим Владимир Илиев, Димитър Герджиков, Даниела Кадева и Мария Здравкова.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР