Обемът на инвестиционния пазар на бизнес имоти през първото полугодие

...
Обемът на инвестиционния пазар на бизнес имоти през първото полугодие
Коментари Харесай

Пазарът на бизнес имоти в България е достигнал 380 млн. евро за полугодието

Обемът на капиталовия пазар на бизнес парцели през първото полугодие на 2018 година в България възлиза на 380 млн. евро. Той е белязан от 4 огромни покупко-продажби, а всички вложители са интернационалните компании, които имат дълготрайни планове. Това сподели Таня Косева-Бошова, ръководител на УС на Асоциацията на притежателите на бизнес здания в България и ръководещ сътрудник в Park Lane Developments, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Гостът разяснява закупуването на МОЛ София от полската компания Globe Trade Centre S.A. за 90 млн. евро при оповестена рентабилност от малко над 8%. Според нея това е добър знак за икономическото развиване на България. Тя означи и изместването на вложенията на компанията в страната от Стара Загора и Бургас към София.

„ GTC дълго търсеше добър план в София. Столицата остава главният център на инвеститорска интензивност. За страдание, останалите градове в България не са по този начин развити и не дават толкоз положителни капиталови пазари “, уточни специалистът.

За закупуването на офис постройката в комплекса „ Милениум Център “ от KBC Group, притежател на ДЗИ и ОББ, за 55 млн. евро при оповестена рентабилност сред 7,5 и 8% Косева-Бошова изрази мнение, че това е добра вест, тъй като компания от финансовия бранш и Европейския съюз (ЕС) купува знакова постройка за България.

„ Това е добър сигнал за останалите задгранични вложители. Колкото повече покупко-продажби има и разгласяваме на пазара, толкоз по-голям е шансът да се притегли по-сериозен инвеститорски интерес. Още повече, че сходна инвестиция демонстрира дълготрайно отношение към пазара “, съобщи тя.

Закупуването на офис комплекса " Мегапарк " и „ Полиграфия офис център “ от Lion`s Head Investments съгласно специалиста сочи, че южноафриканските вложители не престават да бъдат водещи и да се усещат добре в страната. Според нея няма пренасочване на инвеститорския интерес.

„ Няма изместване на интереса в една или друга посока. Търговските центрове са първите активи, които притеглят купувачи, тъй като доходността може да бъде усъвършенствана посредством положително ръководство “, добави тя.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР