Обемът на инвестициите на Русия в държавни облигации на САЩ

...
Обемът на инвестициите на Русия в държавни облигации на САЩ
Коментари Харесай

Русия практически се избави от държавните облигации на САЩ

Обемът на вложенията на Русия в държавни облигации на Съединени американски щати към януари тази година възлиза на едвам 67 милиона $, следва от документи на Министерството на финансите на Съединени американски щати, заяви " Комерсант ".

По-конкретно, от тях дълготрайните скъпи бумаги възлизат на 54 милиона $, а краткосрочните скъпи бумаги са за 13 милиона $.

Имайки поради общият размер на вложенията на Русия в задгранични скъпи бумаги, както и вложенията й в американски дълг до преди няколко години, то в този момент посочената сума в американски облигации на практика клони към " нула ".

От финансовите данни се вижда, че от края на предходната година, Русия " скоростно " разпродава притежаваните от нея американски облигации. Така наппример, през ноември 2022 година те са възлизали на близо 2,1 милиарда $, а през декември към този момент са $629 милиона.

Русия стартира да понижава вложенията си в американски държавни облигации от април 2018 година, когато те възлизаха на значителнит 96 милиарда $, т.е. те в този момент са по-малко от 1% по отношение на 2018 година

Най-големият собственик на американски скъпи бумаги в света продължава да е Япония. Страната даже усили вложенията си по отношение на предходната година, от $1,07 трилиона на $1,1 трилиона.

На второ място е Китай с 859,4 милиарда $ в американски облигации в този момент, по отношение на 867,1 милиарда $ през декември 2022 година Третият по величина портфейл от американски дълг е на Англия, който е повишен от 654,5 милиарда $ през декември предходната година, на 668,3 милиарда $ към февруари.
 Доходността на държавните облигации по света пада поради рецесията с двете банкрутирали банки в Съединени американски щати
Доходността на държавните облигации по света пада поради рецесията с двете банкрутирали банки в Съединени американски щати

Властите в Съединени американски щати към този момент взимат ограничения за справяне със обстановката, само че акциите на доста банки през вчерашния ден паднаха значително
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР