Обединяват столичната педиатрия и университетска болница Лозенец. Служебният здравен министър

...
Обединяват столичната педиатрия и университетска болница Лозенец. Служебният здравен министър
Коментари Харесай

Официално: Протоколът за сливането на Педиатрията и болница Лозенец е подписан

Обединяват столичната педиатрия и университетска болница " Лозенец ". Служебният здравен министър заяви в предаването `Още от деня ", че протоколът за сливането е подписан.

В отговор лекари от болница " Лозенец " още веднъж излязоха на митинг откакто импровизирано се сдобили с нотариално удостоверен протокол.

" Това, което се вижда на пръв взор, че болница " Лозенец " с цялата ѝ територия се гълтам от сдружението, което е университетска болница по педиатрия ", сподели доцент Радосвет Горнев, шеф на УБ " Лозенец ".

" Не е заповед, а е решение. Протоколно решение. Подписах го през вчерашния ден. Да, едната болница се влива в другата. Точно това се прави ", разяснява доктор Стойчо Кацаров, длъжностен министър на опазването на здравето.



От " Лозенец " се притесняват, че сливането ще докара до големи разтърсвания в двете лечебни заведения.

" Това ще докара освен до съсипването на " Лозенец ", само че и на детската болница. Това ще докара и до голям спор сред два конкуриращи се медицински факултета ", добави доцент Радосвет Горнев, шеф на УБ " Лозенец ".

Здравният министър сподели, че юридическата процедура по сливането ще отнеме сред 6 и 8 месеца. И изясни, че до тогава промени в работата на двете лечебни заведения няма да има.

" Разликата е, че ще имат едно управление, а не два борда, както е в този момент. Държавата, властта, се отхвърля от привилегията си да има държавна болница и отваря вратите си за болните деца ", разясни министър Стойчо Кацаров.



" Тази болница е прекомерно дребна, с цел да извършва тези функционалности ", означи доктор Щерю Бояджиев, неонатолог УБ " Лозенец ".

" Искаме правдивост. Искаме да си работим в болничното заведение и да си учим студентите ", сподели доцент Дорина Асенова, УБ " Лозенец ".

Здравният министър се закани, че шефа на " Лозенец " ще бъде заменен, тъй като не се справял добре с ръководството. А медиците обявиха, че на следващия ден митингът им ще продължи пред здравното министерство.

Репортер: Альоша Шаламанов
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР