Обединеното кралство ще изпрати втори боен кораб в Персийския залив

...
Обединеното кралство ще изпрати втори боен кораб в Персийския залив
Коментари Харесай

Обединеното кралство изпраща втори боен кораб в Персийския залив

Обединеното кралство ще изпрати втори военен транспортен съд в Персийския залив в отговор на възходящото напрежение в Близкия изток, съобщи БНР.

Разрушителят вид 45 HMS Diamond е на път да се причисли към фрегатата HMS Lancaster. Министърът на защитата Грант Шапс сподели, че е " извънредно значимо Обединеното кралство да ускори наличието си в района ". HMS Lancaster е ситуиран в Персийския залив от предходната година, дружно с три миночистачи от Кралския флот.

Шапс добави, че прибавянето на унищожител " ще защищити английските ползи в един по-нестабилен свят, като изпрати ясно обръщение към Иран и неговите поддръжници ".

Би Би Си разяснява, че войната на Израел в Газа към този момент провокира отговор от “Хизбула ” в Ливан, както и от бунтовниците хуси в Йемен, въпреки и към момента не в мащаба, от който Запада се опасяваше в началото.

Съединени американски щати ускориха военноморското си наличие в района скоро след офанзивите на " Хамас " на 7 октомври.

Изпратена бе ударна група американски самолетоносачи източно от Суец, както и втори самолетоносач в източното Средиземноморие. Американски унищожител в Червено море към този момент прихвана ракети и дронове, за които се оповестява, че са изстреляни от бунтовниците хуси в Йемен.

Хусите също основават проблеми за комерсиалното мореплаване в района. Министерството на защитата сподели, че HMS Diamond ще подсигурява свободата на корабоплаването и ще внесе успокоение за комерсиалните кораби.

В допълнение, ръководена от Обединеното кралство работна група скоро ще стартира да патрулира от Ламанша до Балтийско море, с цел да отбрани значимите подводни кабели на Европа.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР