Обединеното кралство се отказа от ограничението за бонусите на банкерите

...
Обединеното кралство се отказа от ограничението за бонусите на банкерите
Коментари Харесай

Лондонските банкери отново могат да правят неограничени бонуси, тъй като UK axes cap

Обединеното кралство се отхвърли от ограничаването за бонусите на банкерите в последния си блян да увеличи конкурентоспособността на финансовата промишленост в Лондон след Brexit.

Правилото, ограничаващо бонусите на банкера до два пъти годишната съществена заплата, беше въведено преди десетилетие след световната финансова рецесия, когато страната беше част от Европейския съюз. Той ще бъде бракуван от 31 октомври, оповестиха от Надзорния регулаторен орган във вторник.

„ Таванът на бонусите не се постанова рутинно в други водещи интернационалните финансови центрове отвън Европейски Съюз “, добави регулаторът, отбелязвайки, че таванът е разпознат като „ фактор за ограничение на трудовата подвижност “.

Правителството на Обединеното кралство от дълго време се опълчва на тавана и има вяра, че премахването му ще помогне за подсилване на позицията на Лондон като интернационален финансов център. Brexit направи достъпа до големия европейски пазар за финансови услуги по-труден и безценен за основаните в Обединеното кралство банки, а Лондон загуби част от бизнеса си в градове като Париж, Франкфурт и Амстердам.

Европейски Съюз вкара ограничаването за бонусите на банкерите като част от пакет от ограничения, ориентирани към понижаване на поемането на несъразмерни опасности и възстановяване на сигурността на финансовата система. По това време имаше и остатъчен национален яд, че данъкоплатците трябваше да избавят банки, които плащаха големи суми на своите най-хубави търговци, подклаждани от обстоятелството, че доста хора изгубиха работата и домовете си в рецесията, последвала рецесията.

Знак от външната страна на офисите на London Stock Exchange Group в Лондонското сити, Обединеното кралство, на 1 август 2023 година (Крис Ратклиф/Блумбърг посредством Getty Images.) Знак от външната страна на офисите на London Stock Exchange Group в Лондонското сити, Обединеното кралство, 1 август 2023 година (Крис Ратклиф/Блумбърг посредством Getty Images.) Chris Ratcliffe/Bloomberg посредством Getty Images/FILE

Правителството на Обединеното кралство несполучливо оспори ограничаването, когато беше препоръчано през 2013 година, с аргумента, че това ще докара до по-високи закрепени заплати, подкопавайки напъните за по-тясно свързване на заплащането на банкера с дълготрайния триумф.

Британските финансови регулатори от този момент показаха тези опасения, а PRA съобщи във вторник, че премахването на горната граница ще докара по-добре в сходство на заплащането с резултатите. Това също по този начин би разрешило на компаниите да преструктурират заплащането по-бързо, давайки им „ по-нататъшна еластичност по повод въз основата на разноските, с цел да се оправят със спадове “, добави регулаторът.

Говорител на UK Finance, група, представляваща банки, приветства края на тавана на бонусите, като сподели, че „ ще подсигурява, че промишлеността на финансовите услуги е конкурентоспособна в международен мащаб и ще направи Обединеното кралство по-привлекателно място за работа за интернационалните експерти “.

Говорителят обаче добави, че дългият интервал на отсрочване в Обединеното кралство - което значи, че някои ръководители би трябвало да чакат седем години за премиите си - " остава демотивиращ за тези, които желаят да се реалокират " в Обединеното кралство, защото е по-дълъг, в сравнение с в Европейски Съюз.

„ Радваме се да забележим, че финансовите регулатори ще вземат поради интервала на отсрочване при по-широкия си обзор на режима на възнагражденията “, сподели представителят.

Правителството на Обединеното кралство е подложено на възходящ напън да даде изгоди след Брекзит за Лондон, центърът на извънредно значимия бранш на английските финансови услуги. Градът претърпя серия от неуспехи по-рано тази година, когато няколко английски компании - най-много производителят на чипове ARM (ARM) - оповестиха проекти за листване в Ню Йорк.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР