Обединеното кралство регистрира най-топлата Бъдни вечер за последните 26 години.В

...
Обединеното кралство регистрира най-топлата Бъдни вечер за последните 26 години.В
Коментари Харесай

Коледно чудо: Лондон отчете най-топлата Бъдни вечер - над 15 градуса

Обединеното кралство записва най-топлата Бъдни вечер за последните 26 години.

В Хийтроу, Западен Лондон, бяха измерени 15,3 градуса по Целзий. Имаше даже спекулации, че ще бъде подложен връх, откогато се вършат сходни измервания, само че малко не доближи да бъдат усъвършенствани тези 15,5 градуса, измерени на 24 декември през 1931 година в Абърдийн и Банф в Шотландия.

Нетипичното за сезона меко време може да направи днешния коледен ден най-топлия от 2016 година насам, предвиждат синоптиците. Най-топлият 25 декември е бил през 1920 година в графство Девън.

Въпреки че Бъдни вечер беше мека за мнозина, имаше и места, където вилняха мощни ветрове, като Северна Ирландия и остров Уайт. Очаква се на днешният коледен ден да вали съвсем на всички места на Острова.

Този декември е бил най-студеният месец в китайската столица Пекин от началото на метеорологичните наблюдения през 1951 година, заяви Би Би Си. През огромна част от месеца температурите са били под минус 10 градуса по Целзий, означават локалните метеоролози и регистрират и обилни снеговалежи.

Пекин отбелязва най-студения декември, откакто живакът счупи върховете и през лятото с температури над 40 градуса в продължение на дни.  

Северните елементи на Япония, както и Южна Корея също са наранени от значителни снеговалежи и мразовито време.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР