Обединеното кралство обяви споразумение с Турция за засилване на сътрудничеството

...
Обединеното кралство обяви споразумение с Турция за засилване на сътрудничеството
Коментари Харесай

Лондон и Анкара се споразумяха за справяне с незаконната миграция

Обединеното кралство разгласи съглашение с Турция за усилване на съдействието в битката с противозаконната миграция , което включва основаването от турската национална полиция на нов действен " център за високи достижения ".

Лондон разгласи проекта късно във вторник като част от опитите си да понижи противозаконната миграция към Обединеното кралство, което е основен политически въпрос, заяви Агенция Франс Прес.

Новият център , подкрепян от Обединеното кралство, ще " обогати съществуващия експертен опит в двете страни във връзка с действия, ориентирани към разтрошаване на незаконни мрежи, организиращи противозаконни пътувания ", се показва в изказване на вътрешното министерство.

Обединеното кралство ще изпрати и повече чиновници в Турция, с цел да попречат на незаконните банди, които ръководят маршрутите за незаконна миграция.

Двете страни потвърдиха уговорката си да работят дружно за справяне с казуса и да засилят съдействието с страните на генезис и пренос.

Правителството на Обединеното кралство е подложено на необикновен напън, с цел да спре мигрантите да минават нелегално Ламанша .

" Както ясно заявих, би трябвало да създадем всичко допустимо, с цел да разбием бандите за трафик на хора и да спрем лодките ", съобщи министърът на вътрешните работи Суела Брейвърман, когато нейното министерство разгласи съглашението.

" Партньорството ни с Турция, която е непосредствен другар и съдружник, ще даде опция на нашите правоприлагащи органи да работят дружно по този интернационален проблем и да се оправят с веригата за доставка на дребни лодки ", добави тя.

Новият проект ще бъде необятно застъпен на идната среща на разговора сред Обединеното кралство и Турция по въпросите на миграцията, която ще се организира в Лондон по-късно тази година.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР