Обединеното кралство обяви повече от 50 нови санкции срещу Русия.

...
Обединеното кралство обяви повече от 50 нови санкции срещу Русия.
Коментари Харесай

Великобритания обяви нови мащабни санкции срещу Русия


Обединеното кралство разгласи повече от 50 нови наказания против Русия. Те са ориентирани към производители на муниции, компании за електроника и търговци на диаманти и нефт. Те имат за цел да " понижат " оръжейния боеприпас на съветския президент Владимир Путин, акцентира английското външно министерство, заяви Би Би Си.

Те също по този начин се стремят да прекратят финансирането на войната на Русия, като попречват търговията с метали, диаманти и сила - основни източници на съветски доходи, прибавиха от министерството.

„ Нашият интернационален стопански напън значи, че Русия не може да си разреши тази противозаконна инвазия. Санкциите лишават Путин от ресурсите, от които той обезверено се нуждае, с цел да финансира своята тежка война “, сподели английският външен министър Дейвид Камерън.

На 24 февруари настава втората годишнина от пълномащабното навлизане на Русия в нейната съседка.

„ Две години по-късно ние сме обединени в поддръжка на Украйна. Заедно няма да се откажем пред лицето на тиранията. Ще продължим да поддържаме Украйна, до момента в който се бори за народна власт – толкоз дълго, колкото е належащо “, акцентира Камерън.

Новите наказания са ориентирани против 14 лица и организации, свързани с производството на муниции като системи за изстрелване на ракети, ракети и експлозиви.

Те включват държавното дружество „ Свердлов “, най-голямото дружество в съветската промишленост за муниции.

Турска компания, която доставя електроника на съветската войска, три китайски компании и две юридически лица в Беларус също бяха глобени.

Санкции бяха наложени и против търговеца на нефт Niels Troost, две съветски компании за търговия на диаманти и петима висши ръководители и притежатели на най-големите съветски производители на мед, цинк и стомана.

Обединеното кралство е глобило общо 2000 лица, компании и групи, свързани с Русия.

По-рано тази седмица Лондон разгласи, че е наложил ограничавания на шестима чиновници от началника на сибирската наказателна колония, където предходната седмица умря съветският опозиционер Алексей Навални. /БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР