Обединеното кралство обвини високопоставени политици в ЕС, че нанасят вреда

...
Обединеното кралство обвини високопоставени политици в ЕС, че нанасят вреда
Коментари Харесай

Великобритания обвини ЕС, че вреди на ваксинационната ѝ кампания

Обединеното кралство упрекна високопоставени политици в Европейски Съюз, че нанасят щета на имунизационната акция на блока, като вършат " подвеждащи " изявления за вакнината на Оксфордския университет и " Астра Зенека ", съобщи " Блумбърг ".

Според транспортния министър Грант Шапс британците, приели препоръчаната им ваксина, са намалели, откакто Евросъюзът сложи данните за продукта на " Астра Зенека " под въпрос. " Блумбърг " отбелязва, че коментарът е недвусмислено ориентиран против френския президент Еманюел Макрон, споделил, че имунизацията е " почни неефективна " за хората над 65 години. По-късно Париж отстрани горната възрастова граница за използването ѝ.

Намесата му рискува да разгорещи така и така напрегнатия спор за ваксинния шовинизъм във влошаващата се конюнктура на връзките сред Европейски Съюз и Англия след Брекзит. Напускането на Англия е обособена тематика, която нагнетява ситуацията, защото не престават разногласията за комерсиалните правила.

Седмици наред в Европейски Съюз имаше ограничавания за използването на тази ваксина, откакто Европейската организация по медикаментите я утвърди. Причина бе неналичието на задоволително, защото нямаше задоволително данни от клинични изпитвания.

Това се промени след нова информация от английската имунизационна акция (там няма сходни забрани) и.

Спорна тематика от месеци

В понеделник Лондон изрази недоумението си, откакто ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел упрекна страната, че е забранила износа на ваксини срещу ковид. Високопоставен евродипломат в Лондон бе извикан на незабавна среща.

Вчера министър Шапс позволи, че Мишел " просто се е объркал ". Според него обаче, въпреки заблуждаващите изявления да са в предишното, те са " навредили на броя на хората и на приемането на някои от имунизациите, а мисля, че това е огромно злощастие ".

" Фактите не лъжат ", написа през вчерашния ден Мишел. " Англия и Съединени американски щати постановиха възбрана за износа на ваксини или съставни елементи за ваксини, създадени на територията им. " Външният министър Доминик Рааб назова това " неистина ", а по-късно Мишел изясни в " Туитър ", че се " радва, в случай че английската реакция докара до повече бистрота и усили износа към Европейски Съюз и трети страни ".

Ваксините са противоречива тематика с Англия, откогато " Астра Зенека " разгласи закъснение на доставките за Европейски Съюз, а се оказа, че. Компанията изясни, че Лондон е сключил своя контракт по-рано.

През януари Европейски Съюз за малко заплашваше Англия с определяне на надзор на притока ваксини в Северна Ирландия (и по този начин във Великобритания) с уговорка в съглашението за Брекзит. Това бе една от най-спорните тематики в договорката за " развода " - по какъв начин да се избегне връщането на митнически инспекции на остров Ирландия, когато там минава външната граница на Европейски Съюз.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР